Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 18:48, 06 mar 2024

W domu rosną przepikowane pelargonie ,papryki i bakłażany

w ogrodzie dojrzałam maleńkie listki brunery -rozczulają mnie te listeczki

coraz więcej różnych kwiatuszków się pojawia ,ale to najlepiej widać na kolanach i z lupą przy nosie
Magleska 19:00, 06 mar 2024

Wafel napisał(a)

Ładnie to wygląda, coś czuję że puszczą

Zobaczymy

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dobrze, ze siewki ciemierników wstydu mi nie przyniosły i się spisują. Z roku na rok będą ładniejsze. U mnie Madzia to dopiero majdan jest, szczególnie w podwórku bo remonty Więc ta Twoja taczka i dwie kasty ani ciut ciut mnie nie ruszają

Sylwuś większy pierdolnik mam na dole koło domku za i obok niego też -bo tam jeszcze nie dotarłam nawet -ale najpierw musze skończyć to co nie dam rady później robić

Pamiętaj ,że mój ogród conajmniej 3 razy mniejszy niż Twój -więc bierz ile zrobione w stosunku do powierzchni

Ciemierniki -wstydu nie przyniosły -dostały popiołu -a suszę skorupki z jajek i dodam im też

Buziaki

Waclaw napisał(a)

Idealny porządek u Madzi rzeczywiście w kompleksy wprawić może. Mnie jednak efekty pracy Madzi dopingują do naśladownictwa. Spektakularnych osiągnięć nie mam ale ... azymut jest

Wacław Przecież wiesz ,że nie jest moim zamiarem nikogo w kompleksy wpędzać ....ogród ,to moja odskocznia i terapia

Cieszę się ,że mogę zmobilizować do pracy
Alija 19:57, 06 mar 2024

Madziu, wszędzie masz idealnie, wzorowy porządek w ogrodzie, warzywniku i na tarasie. Na dodatek jeszcze profesjonalne wysiewy, podziwiam.
Pozdrawiam serdecznie.
LIDKA 20:19, 06 mar 2024

Magleska napisał(a)
Skończyłam przygotowanie warzywnika do sezonu. posiane warzywka i rozsady w szklarni -zostały mi do posiania ,ale to dopiero pewnie końcem kwietnia ogórki ,melony i cukinie

Ziemia mocno siadła w skrzyniach ,a mój kompost jeszcze się nie przerobił -pewnie dopiero jesienią wyrównam te braki ziemi w nich

Dużo wątków czytam i obserwuję.
Ale to Ty
Magdaleno Maglesko masz :
Najpiękniejszy
Najelegantszy
Nietuzinkowy
I wywołujący moją zazdrość
Warzywnik na ogrodowisku.

Magleska 07:34, 07 mar 2024

Lidka Dziękuję Kochana lubię swój warzywnik
Waclaw 11:02, 07 mar 2024

Magleska napisał(a)

Wacław Przecież wiesz ,że nie jest moim zamiarem nikogo w kompleksy wpędzać ....ogród ,to moja odskocznia i terapia

Cieszę się ,że mogę zmobilizować do pracy

Tak, Madziu. To o kompleksach to raczej pochwała była.
Chyba wszyscy na O. traktują swoje ogrody jako źródło radości. A Twój ogród wyznacza dla mnie kierunek w którym podążam.
Pozdrawiam serdecznie
Gruszka_na_w... 16:13, 07 mar 2024

Profesjonalizm wysiewów w Twojej szklarni i na stojaczku w domu budzi mój wielki podziw. Czapki z głów!
Pomysł wykorzystania gałązek dereni świetny. Bardzo ożywiają donice.
Trzymaj się cieplutko!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magleska 18:53, 07 mar 2024

Waclaw napisał(a)

Tak, Madziu. To o kompleksach to raczej pochwała była.
Chyba wszyscy na O. traktują swoje ogrody jako źródło radości. A Twój ogród wyznacza dla mnie kierunek w którym podążam.
Pozdrawiam serdecznie

Wacław dziękuję bardzo miło czytać takie słowa
Pozdrawiam również
An_na 18:59, 07 mar 2024

Patrzę na Twoje skrzynie i wzdycham. No pikne som, no
I tak sobie myślę, czemu ja nie wyłożyłam swoich (całych dwóch) folią jak u Ciebie :/
Drewno dłużej by wytrzymało.
Zaimpregnowałam je tylko olejem lnianym.
Magleska 19:06, 07 mar 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Profesjonalizm wysiewów w Twojej szklarni i na stojaczku w domu budzi mój wielki podziw. Czapki z głów!
Pomysł wykorzystania gałązek dereni świetny. Bardzo ożywiają donice.
Trzymaj się cieplutko!

Haniu naoglądałam się filmików i innych stronek ogrodowych i różne chciejstwa przez to mi się włączyły

zawsze wiosną te badyle wkładam do donic coby pusto nie było ...w domu mam zielone i listki już mają
przed domem też ich w donice nawtykałam