Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

UrsaMaior 22:12, 11 mar 2024

Magleska napisał(a)

Iza nic nie biorę czas mnie goni
.....wiesz jaką ja mam glinę

No wiem właśnie... Mnie czeka chyba to samo, dumam czy nie usunąć żwiru z rabat na froncie. Też brak szmaty, kamyczki powbijane w ziemię. Ech lipa.
basia3012 22:33, 11 mar 2024

Madzia, ale masz wycacane. A tarasik... cudo. Doniczusie piękne, nasadzone i kwitnące. Super. Zazdroszczę.
A rabatki wcale nie gorzej niż taras. Też wszystko wychuchane.
Tylko ta zimnica na dworze. Madziu, uważaj. Zdrowie naj....naj...naj.
Trzymam kciuki.
TAR 22:41, 11 mar 2024

UrsaMaior napisał(a)

No wiem właśnie... Mnie czeka chyba to samo, dumam czy nie usunąć żwiru z rabat na froncie. Też brak szmaty, kamyczki powbijane w ziemię. Ech lipa.

Iza, kamyczki dobrze sie wyczesuje ryzową miotła / szczota, ma dobry rozstaw i jest twarda (jak luzem leża) lub grabiami do trawy z drobnym rozstawem, albo łopata i sito budowlane. Nie mialabym chyba sily do kopciuszkowania i wyciagania recznie.
Zawsze można wybrać łopata a w ich miejsce ziemie z worów sypnac.
Magara 23:43, 11 mar 2024

Madzia, ja tylko melduję, że zaglądam i podziwiam
Makao 07:01, 12 mar 2024

Kamyczki mają swój urok ale ciężko z nimi żywot. Mam u siebie w donicach i w nogach winorośli (taki termofor dla nich) ale jak mam wyrwać z nich chwasty to mnie zasieka. Mężatemu każę to robić bo to on uparł się na te kamyki. Ja mówiłam stanowczo że NIE. No i niestety to wyrywanie nie jest jego ulubioną pracą więc unika a mi szpeci ogród. Masakra.

Popieram usunięcie kamyków. Będziesz mieć wygodniej każdą pracę wykonać.

Pięknie masz i czyściutko. Teraz można czekać na wiosnę z czystym sumieniem i na luzie . Choć u mnie już chwasty wyłażą i znowu muszę posprzątać
Monia81 07:30, 12 mar 2024

Kochana nieźle się natachałaś z tymi kamyczkami, współczuję bardzo, ale teraz tak czyściutko ci się w tym przedogródku zrobiło z tą korą super
April 08:30, 12 mar 2024

Madzia, no wycacane masz. Będziesz mogła spokojnie oddawać się rekonwalescencji. Jestem pod ogromnym wrażeniem twojej energii. Ja nie mam siły po pracy się zmotywować by wyjść do ogrodu.
Ładnie wyglądają przeróbki. Obyś była z nich zadowolona
sylwia_slomc... 12:47, 12 mar 2024

Biorąc z Ciebie przykład nawtykałam między bratki gałązek dereniowych
Gruszka_na_w... 16:45, 12 mar 2024

Platana żal, ale koncepcja zmiany nasadzeń w przedogródku bardzo mi się podoba. Wybrane rośliny gwarantują, że rabata będzie się zmieniała w ciągu roku. Nie będzie monotonii, a to w przypadku tej rabaty ważne, bo widzisz ją codziennie przez cały rok.
Taras zaprasza do wypoczynku. Wygląda nad wyraz elegancko. Dobrze, że było zdjęcie z kawą, to dowód na to, że czasem odpoczywasz. .
Bardzo lubię tę rabatę z klonami z boku budynku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 17:25, 12 mar 2024

Piękny efekt ze świeżą korą w przedogdódku . Też mam dwie rabaty ze żwirkiem bezpośrednio na ziemi i od kilku lat się zbieram, by go usunąć . Gratuluję decyzji .