Przyjmuję gości cały czas -zbierajcie się cały czerwiec jeszcze jestem w domu ,pózniej wracam do kieratu
Nasion ostrogowca nie zbierałam -sam się wysiał dość mocno w tym sezonie -muszę się zmobilizować i siewki poprzesadzać
czerwony mi zaginął -albo wyplewiłam ,albo sam padł
Dereń -niestety nie wiem -kupiony jako dereń .....a koło cisa żółtego jest penstemon biały z żółtymi liścmi ( nie pamiętam odmiany niestety )
Na szerokich kadrach nie widać chwastów ,a uwierz- jest ich mnóstwo -zamierzam wziąść się za plewienie w przyszłym tygodniu ....
na skrzyp kupiłam Orkan i będę pędzelkować na skalniaku -muszę się go jakoś pozbyć ,bo z pomiędzy kamieni nie jestem w stanie wyrwać
Haniu
Specjalnie wstawiłam ten skrzyp z ostami -to nie jest kompozycja ,tylko takie mam chwasty na rabatach haha -na szerokich kadrach nie widać ,ale ogród wymaga kolejnego solidnego plewienia -od poniedziałku biorę się za to
jak trawnik skoszony ,to od razu te chwasty stają się mniej widoczne
Nie pytaj kto kosił dodam ,że kosiarka z napędem i zapalana kluczykiem
Dziękuję za tyle miłych komplementów cieszę się ,że nie tylko dla mnie się mój ogród podoba
Inersowa trochę się zmienia niestety -warunki na niej już inne niż na początku i niestety pierwsze nasadzenia powypadały z czasem