Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 21:41, 02 cze 2024

Urszulla napisał(a)

Ty lubisz busz a mi się ta rabata podobała w wersji minimalistycznej ale to już przeszłość. Trawy poszły bardzo do przodu, u mnie siewki dopiero ruszyły.

A pomarańczową też uwielbiam, bardzo długo kwitną tam róże.

Ula przecież wiesz ,że fotki z aparatu przekłamują -nie jest na niej tak buszowato jak wyszło na fotce tej od strony tarasu
ale fakt ,lubię w miarę gęsto
Magleska 21:45, 02 cze 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Ustaw sobie powiadomienia na Floribundzie. Ja w ten sposób je dorwałam. Cygańskiej teraz tak przekopywałam ziemię z różnymi cudami. Hmm noo mam ochotę wszystko wytargać stamtąd i zrobić na nowo…
Chyba bym musiała chłopa na wakacje w tym czasie wysłać

Asia
Ustawiłam raz mi nawet przyszło powiadomienie ,ale akurat miałam wicher na koncie ,jak już mogłam kupić ,to już jej nie było

Teraz czekam ,aż znowu się pokażą

Masz gdzieś fotki swoich kwitnących tych róż ? te netowe fotki trochę zawsze przekłamują

Ja mam też kilka miejsc ,które z chęcią bym zrobiła od nowa jeszcze nie mogę ,ale jak już dostanę zielone światło od chirurga ,to biorę się za tetrisy
Magleska 21:48, 02 cze 2024

Wiaan napisał(a)
Magda jesteś pomysłowy Dobromir nawadnianie, oświetlenie, założę się, że śrubokręt masz w torebce mam taką koleżankę, niesamowita jest

Aneta rozczaruję Cię -w torebce nie mam ,ale w aucie wożę stale sekator ,śrubokręt i pojemnik na rośliny
Nawadnianie zamierzam rozłożyć na kilku suchych rabatach -ale tam już będzie dużo prościej niż w skrzyniach

Magleska 21:49, 02 cze 2024

LIDKA napisał(a)
Madzia nie umiesz się nudzić.
Podziwiam te robótki.

Lidka czekam na możliwość kopania jak narazie jedynie takie drobne ,lekkie prace wykonuję ,a chciałoby mi się już coś poprzesadzać większego
Bylinki małe się nie liczą
Magleska 21:53, 02 cze 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nie mogę wyjść z podziwu nad Twoją pomysłowością. Wymyśleć własny patent, to jest to!

Bardzo ładny kolorek ma ta nowa róża.

Haniu Naoglądałam się różnych filmików na YT ,eM Moni też mi podpowiedział kilka rad i tak jakoś wyszło
z rurą montażową bym miała więcej roboty ,bo łączenie tych elementów jest trochę ciężkie -trzeba sporo siły używać -a szybkozłączki to łatwizna

Nowa różyczka dziękuje i ja razem z nią wpasowała się w trupio-kremową jak znalazł
Magleska 22:04, 02 cze 2024

Część węży pochowana widać tylko wystające niebieskie kawałki -one będą bardziej niewidoczne ,jak dosypię ziemi do skrzyń
Niestety przy przenoszeniu warzywnika nie wymieniłam wszystkich marnych desek i teraz zaczęły się sypać -po plonach będę musiała się tym zająć

jutro powinnam zakończyć temat nawadniania -najwyższy czas zająć się plewieniem

Punkt dowodzenia wodą jednak przeniosłam pod dom -muszę znalezć hydraulika ,żeby mi wyprowadził kran na tę ścianę -sama za to się nie biorę

węże doprowadzające wodę pochowam w kamyczkach ,ale te złączki niestety muszą być na wierzchu -pozawieszam je na skrzyniach pewnie
Magleska 22:05, 02 cze 2024

Jak już wyszłam z aparatem ,to jeszcze kilka kadrów wstawiam
Magleska 22:07, 02 cze 2024

Może ktoś wie jak to odmiana jaśminowca -mam go kilka lat i dopiero pierwszy raz zakwitł przepięknie
Magleska 22:08, 02 cze 2024

Magleska 22:10, 02 cze 2024