Haniu na końcu jest rabata z brzozami dorenbos i bukami -taka w tonacji biały ,żółty limonka
cieszę się ,że moje założenia Ci się podobają ja już też jestem prawie zadowolona mam jeszzcze kilka pomysłów do zrealizowania ,ale czekam ,aż mi się roślinki rozrosną -żeby robić większe plamy jednego gatunku ....
Buziaki
Gosiu dziękuję
nic Ci narazie o tej róży nie powiem za świeży nabytek ,a dopiero co doszkalam się w temacie różanym
Aga mój trawnik może na fotce wygląda w miarę .....i to tak bez okularów
to nisko koszone chwastowisko tylko ....marzy mi się taki dywanik shagii ,jak już zacznę się nudzić ,to może sobie zrobię taki
Ania zapisz sobie ,bo naprawdę warte uwagi ja je lubię - teraz ,jak przekwitły też super wyglądają
Aga Dzięki bardzo za komplementy lubię ten mój busz i bałagan kwiatkowy
Kasia tak -ma taki cieniutki zielony paseczek ....
wg mnie na skarpę się nie nadaje -on lubi- przynajmniej u mnie -takie mokrzejsze miejsca ..
...ale zawsze możesz jednego na próbę posadzić i sprawdzisz sama ,czy Ci będzie dobrze rósł na skarpie .....to spory miskant -i po obwodzie i po wysokości ....
Ula -właśnie też doszłam do wniosku ,że narazie muszę dać się roślinom mocno porozsiewać i porozrastać i dopiero będę piętrami ustawiać tą rabatę ....
ożankę też bardzo lubię ....z werbeną denerwuje mnie te jej wędrowanie -znajduję ją nie tam ,gdzie chcę ją mieć
Chcę nie mam takiej pełnej śliczna jest
przyjedz do mnie w czwartek
zadzwonię jutro po pracy ,oki
Martka
mam teraz ciekawsze fotorelacje do pokazania ale to raczej nie dziś ,bo padam już na pysk
i dziękuję bardzo za komplementy te kompozycje jeszcze tak do końca mnie nie zadowalają ( niektóre ) ale zamierzam -narazie -dać się roślinkom porozrastać i będę pewnie jeszcze niejeden tetris urządzać
Madziu a jak trochę odbiegnę od roślin.. powiedz mi proszę, jakim cudem nie masz chwaściorów na żwirowym sporym kawałku? Nie chcę Ci tu cytować zdjęcia, pewnie wiesz o co mi chodzi. Położyłaś jakąś włókninę? Mamy pasek wąziutki wzdłuż dróżki dojazdowej i za mało żeby cokolwiek tam sadzić..a chwasty i tak mają się tam najlepiej więc eM chce żwirek właśnie, ale ja już po jego ostatnich żwirowych realizacjach ( hehe, żarcik) to się boję Bo będzie raj dla chwastów a u Ciebie, o dziwo- nie ma
Lidka do raju daleko narazie chwasty -znaczy dzikie rośliny łąkowe -szaleją -nie wiem ,kiedy skończę to plewienie -
krzak na słońce -hmm może budleje te miniaturowe .....mało mam takich krzewów innych niż znane na forum - mam hortensje ,kaliny ,derenie ,oczary ,fortegille ....trzmielina oskrzydlona ....
Może podpytaj Sylwii z Rancza -ona ma mnóstwo krzewów
Basiu jeśli chodzi Ci o placyk ogniskowy -to tam pełno chwastów jest( musisz przyjrzeć się bardziej fotce -i masakrycznie się je plewi -bo pod żwirkiem jest gruby tłuczeń -kiedyś tam w planie ma tu być wiata na auto ,więc nie przykładam się z plewieniem -wyrywam ,co większe egzemplarze .....nie dam rady mieć idealnie -życie
a przy skrzyniach warzywnych mam pomiędzy skrzyniami matę i na to kamień ....też się chwasty nasiewają i czasami muszę plewić ....
jeśli faktycznie nic tam nie będziesz sadzić ,to daj matę i żwirek -na pewno łatwiej się plewi z maty ,niż bez niej
Madziu, widzę, że dokupiłaś róż, cieszy mnie to ogromnie. Różę Eisvogel kiedyś kupiłam, ale niestety to pomyka. w tym roku jest do kupienia u mnie w ogrodniczym, ale się powstrzymałam, już m9 wystarczy róż.
Kochani
zapraszam Was na relację z ogrodu naszego Szefostwa polecam każdemu zobaczyć go na żywo jest przepiękny ,cudowny i zmienia się z miesiąca na miesiąc -Danusia z Witkiem mają jeszcze tyle świetnych pomysłów ,że na pewno znowu Tam zawitam