Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Narsilia 08:06, 30 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
Cześć Klaudia. Widoczki ładne.

Bukszpanowe kulki masz śliczne, co za trawka koło nich rośnie?

Dziękuję Lidka to kostrzewa sina , ma swój urok ale szybko się starzeje ale też sieje jak głupia jak chcesz to ci podhoduje siewki
Narsilia 08:08, 30 kwi 2025

Ichigo napisał(a)

Może miały zbyt wilgotno? Jaką masz glebę?
Czosnki, w tym i ozdobne, ponoć odstraszają nornice, ale sama nie wiem, czy z tym się zgodzę. Jak wiesz, mam karczowniki, i one lubią czosnki. Wyjadły mi jednego roku wszystkie czosnki główkowate. Teraz sadzę tylko w koszyczkach albo doniczkach.

Hej w tamtym miejscu jest właśnie przepuszczalna bo piaszczysta dość ziemia , no ja obok tych czosnków miałam tulipany i zjedzone przez nornice , myślę że przy okazji jadła i czosnki , ja teraz dostałam sporo narcyzów po świętach to właśnie sądziłam je prosto do ziemi w tych plastikowych doniczkach bo to zgroza z tą nornicom , no ale zobaczymy
Roocika 08:31, 30 kwi 2025

Nornice są okropne, a w tym sezonie żrą jak oszalałe. A może mam też karczowniki? U mnie zjadły czosnki, zostawiły piękne dziury w środku kęp. Ale narcyzy omijają póki co.
LIDKA 08:47, 30 kwi 2025

Szkodników współczuje. W tym roku mam spokój na razie. Moze juz wiedzą ze im specjalne tabsy daje,

Klaudia większe te doniczki od kupnych było dać. Narcyzy się dzielą jak szalone. Zwłaszcza te miniaturki.
Moim zaraz obetne kwiatki przekwitłe i mawoziku dam.
Ichigo 09:34, 30 kwi 2025

Roocika napisał(a)
Nornice są okropne, a w tym sezonie żrą jak oszalałe. A może mam też karczowniki? U mnie zjadły czosnki, zostawiły piękne dziury w środku kęp. Ale narcyzy omijają póki co.

U mnie karczowniki też nie ruszają narcyzów. Są to jedyne cebulowe, które sadzę wprost do ziemi. Ponoć gryzonie nie lubią też szachownicy cesarskiej, ale nie próbowałam.
Narsilia 20:38, 30 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
Szkodników współczuje. W tym roku mam spokój na razie. Moze juz wiedzą ze im specjalne tabsy daje,

Klaudia większe te doniczki od kupnych było dać. Narcyzy się dzielą jak szalone. Zwłaszcza te miniaturki.
Moim zaraz obetne kwiatki przekwitłe i mawoziku dam.

To może te narcyzy powyciągam.z tych doniczek faktycznie
LIDKA 20:58, 30 kwi 2025

Narsilia napisał(a)

To może te narcyzy powyciągam.z tych doniczek faktycznie

Powyciągaj albo większe daj. Namnożą ci się.