Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

kitek81 21:22, 14 mar 2015

ale fajne zakupki ja na magnolię też będę polować Geni też mi się podoba Susan z resztą też ciekawa jestem, jaką w końcu kupię do siebie
Joaska 23:23, 14 mar 2015

Ja kupiłam obie Genie taką bardziej wypasioną, a Susan musi dość dobrze podrosnąć żeby ją było widać, ale poczekam... wsadzę ją w takie miejsce że będzie miała czas na pokazanie pięknych kwiatów No a Genie musi zdobić od zaraz ./.. w końcu nie mogę/nie chciałabym miec wszystkich tyci roślinek bo co to za ogród będzie ... najważniejsze żeby szkielet ogrodu z bardziej dorodnych roślin zrobić (no pewnie i tak nie będę mega wypasione, ale przynajmniej je będzie trochę widać ) a dodatki bylinowe szybko się rozrosną będzie z czego dzielić i uzupełniać.
kitek81 10:00, 15 mar 2015

i to jest dobre podejście
ja swoją magnolię też chcę kupić większą, bo chcę, żeby od razu błyszczała na rabacie tylko jeszcze nie jestem zdecydowana na odmianę, za dużo mi się podoba
miłej niedzieli
BASIA8 15:36, 15 mar 2015

Asieńko ładne zakupy zrobiłaś Ja nigdy w Kostomłotach nie byłam - może kiedyś pojadę
Buziaki.
Joaska 16:29, 15 mar 2015

kitek81 napisał(a)
i to jest dobre podejście
ja swoją magnolię też chcę kupić większą, bo chcę, żeby od razu błyszczała na rabacie tylko jeszcze nie jestem zdecydowana na odmianę, za dużo mi się podoba
miłej niedzieli

Oj chciejstw to ja mam duuużo.. znaczy się podoba mi się dużo roślinek, ale wyboru trzeba dokonać i nie ma co zawalać ogrodu zbyt wieloma gatunkami, drzewa solitery ok, kilka może być, ale dodatki to już ograniczam, do bukszpanów, cisów, hortensji , rh, róż i traw.,reszta to byliny, w większości małowymagające.
Joaska 16:31, 15 mar 2015

BASIA8 napisał(a)
Asieńko ładne zakupy zrobiłaś Ja nigdy w Kostomłotach nie byłam - może kiedyś pojadę
Buziaki.

Basiu to wyprawę do Kostomłotów koniecznie musisz zaplanować!!!!! Chętnie potowarzyszę zresztą dziewczyny z Kielc pewnie też ..
BASIA8 16:46, 15 mar 2015

Joaska napisał(a)

Basiu to wyprawę do Kostomłotów koniecznie musisz zaplanować!!!!! Chętnie potowarzyszę zresztą dziewczyny z Kielc pewnie też ..

Może kiedyś się spotkamy - byłoby suuuuper Targi przed Nami więc może udałoby się Nam zobaczyć
makkasia 20:34, 15 mar 2015

Joaska napisał(a)
Jak ja uwielbiam naszą szkołę w Kostomlotach. Zobaczcie co upolowalam....

No i jeszcze dla osłony mała Magnolia Susan.

Zakupy uważam za udane

O matulu jaka Genia szooook ma pąki kwiatowe !!!
Ile kosztowała ? No piękne drzewo już kupiłaś piękniaste
kitek81 22:43, 15 mar 2015

Joaska napisał(a)

Oj chciejstw to ja mam duuużo.. znaczy się podoba mi się dużo roślinek, ale wyboru trzeba dokonać i nie ma co zawalać ogrodu zbyt wieloma gatunkami, drzewa solitery ok, kilka może być, ale dodatki to już ograniczam, do bukszpanów, cisów, hortensji , rh, róż i traw.,reszta to byliny, w większości małowymagające.

chciejstw, to ja też miałam wiele, ale jak tak teraz patrze, to nawet połowy nie będzie w moim ogrodzie! nie mam na to miejsca, a chcę, żeby to miało ręce i nogi
Madzenka 06:44, 16 mar 2015

Genie ma kilka pąkow kwiatowych, więc będzie ci pieknie kwitła. Ale Susan... Czy ja niedowidzę! Czy bez paków kupiłaś?
Kup nawóz do magnoli Agrecol i w maju sypnij im w nogi nawozu a potem w lipcu. Teraz tylko ich nie nawóż