Gardenarium
08:44, 25 paź 2011
Liściaste rabaty zimą będą puste, zaprojektowanie z takim podziałem że liściaste na korze a iglaki i zimozielone na żwirku? Nie, pomyśl jeszcze raz nad tym.
Nie wiem czy bym umiała tak zaprojektować ogród.
No może bym umiała, ale chyba by mi się taki nie spodobał.
Rośliny iglaste i liściaste trzeba oczywiście mieszać z umiarem, aby rabata cały rok się zmieniała i pokazywały się na niej różne kolory, jeśli je lubisz, albo różne odcienie zieleni jak u mnie i co jakiś czas kontrast w postaci bordowych drzew. No i oczywiście struktura ogrodu, mocne kształty uzyskane przy pomocy cięcia, lub charakterystycznego, architektonicznego kształtu roślin.
Poza tym wyjdą Ci z rabat takie "chude jamniki".
Nie wiem czy bym umiała tak zaprojektować ogród.
No może bym umiała, ale chyba by mi się taki nie spodobał.
Rośliny iglaste i liściaste trzeba oczywiście mieszać z umiarem, aby rabata cały rok się zmieniała i pokazywały się na niej różne kolory, jeśli je lubisz, albo różne odcienie zieleni jak u mnie i co jakiś czas kontrast w postaci bordowych drzew. No i oczywiście struktura ogrodu, mocne kształty uzyskane przy pomocy cięcia, lub charakterystycznego, architektonicznego kształtu roślin.
Poza tym wyjdą Ci z rabat takie "chude jamniki".
Instagram Ogrodowiska