Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Madzenka 09:56, 30 kwi 2013

Joaska napisał(a)

Oczywiście zapraszam
Dobrze ktoś kiedys powiedział potrzeba matka wynalazków, nie chciałam wydawac kasy na meble ogrodowe , więc cos trzba było wymysleć, ale nie wiedizałamże takie coś mi do głowy przyjdzie i to wszystko dzięki ogrodowisku!!!!!!!i cudownym forumowiczom!

ka1sia 10:05, 30 kwi 2013

Asia, co Ty znowu za rewolucje szykujesz? za meble dziewczyna się wzięła jestem pełna podziwu, do takich rzeczy nie mam kompletnie smykałki Czekam na efekt, będę zaglądać, buziaki zostawiam, Kasia
Juzia 10:32, 30 kwi 2013

No rzeczywiście niezłe okazy Ci się trafiły
Ależ jestem ciekawa metamorfozy
Joaska 10:51, 30 kwi 2013

ka1sia napisał(a)
Asia, co Ty znowu za rewolucje szykujesz? za meble dziewczyna się wzięła jestem pełna podziwu, do takich rzeczy nie mam kompletnie smykałki Czekam na efekt, będę zaglądać, buziaki zostawiam, Kasia

Kasiu zaczęłam od nakładek paletowych,
potem nazwoziłam palet na siedziska ogrodowe (czekają aż Żon je pozbija),
potem stwierdziłam, że co tam jakis komplecik by sie przydał na tarasik taki na kawę,
ale że zupełnie nie wiem co będzie mi pasowało do przyszłego tarasu,
to nie chciałam wydawac min 600 zł na coś co być może nie będzie mi do wizji ogrodu potem posowało,

więc jak zobaczyłam u Any odnowione krzesełko i u mojej babci obdrapany stary stolik pomysł narodził sie baaardzo szybko, potem z krzesłami poszło już szybko trzeba było je tylko wyszukać i namówic Żona co by je do pojazdu wsadził.

Krzesełka juz wczoraj zdemontowałam, Żon cierpliwie z oparć obicie zdrapał -więc chyba akceptacja pomysłu jest,
no i ja pierwszą warstwą farby metalowe elementy krzesełek pomalowałam, dzisiaj jeszcze poprawię i szkielety krzesełek będą czekały na odnowione oparcia.

Tylko się zastanawiam czy zostwaić drewno czy dać wszystko na biało, co by do stolika pasowało, tylko że kiedyś blat stolikowy planuje drewniany - ot i dylemat mam ,prawie jak Konstancja ze swoimi barierkami.
Joaska 10:53, 30 kwi 2013

Juzia_G napisał(a)
No rzeczywiście niezłe okazy Ci się trafiły
Ależ jestem ciekawa metamorfozy

No mówię Ci Justyska że Żon się załamał jak mu kazałam to do bagaznika pakowac, ale cóż zacisnął zęby i mam

Jeszcze mam upatrzone takie same nogi na stolik ogrodowy...
ka1sia 11:25, 30 kwi 2013

Z tymi mebelkami to świetny pomysł! Masz rację, po co wydawać pieniążki na coś, co potem może być już nie przydatne. A ile będziesz miała radości i satysfakcji, jak fajnie wyjdzie i to własnymi rękami Ja to jestem antytalent to takich robótek, więc tym bardziej podziwiam Działaj, działaj, bo już się nie mogę doczekać
admete 12:12, 30 kwi 2013

Joasiu ale zdolna bestia z Ciebie!!!!!!!!

Joaska 13:02, 30 kwi 2013

ka1sia napisał(a)
Z tymi mebelkami to świetny pomysł! Masz rację, po co wydawać pieniążki na coś, co potem może być już nie przydatne. A ile będziesz miała radości i satysfakcji, jak fajnie wyjdzie i to własnymi rękami Ja to jestem antytalent to takich robótek, więc tym bardziej podziwiam Działaj, działaj, bo już się nie mogę doczekać

Kasiu sama wiesz że po budowie liczy się każdy grosz na wykańczanie się , więc na pewno nie będzie kasy na jakieś kokretne mebelki, a tak już będzie taki komplet prowizoryczny (prowizorki trwaja najdłużej)
Joaska 13:03, 30 kwi 2013

admete napisał(a)
Joasiu ale zdolna bestia z Ciebie!!!!!!!!

Ja poprostu Lubie to!
Taka "praca" mnie odpręża i relaksuje, a przy tym robi sie cos fajnego i pożytecznego.
Gosiniak 20:44, 30 kwi 2013

Joasiu jestem pod mega wrażeniem, tknęłaś życie w te przedmioty, nigdy bym nie pomyślała, że z takich marności można wyczarować takie świetne cacka
jestem niezmiernie ciekawa jak sobie poradziłaś z krzesełkami, czekam na foty