Piękne iryski. Ja kupiłam po 15 zł są ładne, ale za dużo niebieskich mi pani ze szkółki dala. Miały być wyszukane.moze i są, ale w czwartek wieczorem było gradobicie u nas i nie wiem czy jakieś zobaczę czekam na rozkwit są pokaleczone.
Takie jak na focie ten pomarańczowo biały chętnie bym przygarnęła.
Zainwestowałam w 5 kłączy, nie mam miejsca ani pojęcia gdzie je posadzić w mojej glinie. Pełne słońce potrzebne I przepuszczalne podłoże. Pani na polu miała piach...
Pogrzebalismy troche w ogrodzie, posadzilam 20 doniczek poziomek, rozsadzilam niskie hosty, posiałam naparstnice, łubin I więcej poziomek. Posprzatalismy sterte palet I mam trochę miejsca, jak je ogarne z chwastow I przekopie z obornikiem bedzie pasek na truskawki. Jupi
Dobrze, że ja nie mam takiej plantcji w sąsiedztwie, kusiło by mocno, bardzo ładne pierwsze zaprawy zawsze cieszą i najlepiej smakują, apetycznie wyglądają
Pozdrawiam, Basia! 100ka wydana, plus 50 za jeżówki... nie chciałabym codziennie kupowac sobie zachciewajek irysy taniej takie falbaniaste są w necie...
Piękne te irysy. Ale Twoj ogród piękniejszy, bo zasobniejszy. Przetwory u Ciebie, uświadomiły mnie, że ten okres i do mnie się zbliża. Tylko czy będzie co wekować?
Truskawki dopiero zaczynają dostawać koloru, na borówkę jeszcze muszę czekać, i na inne owoce do jesieni. Jak zwykle.
Poki co tylko truskawki Haniu, jagody zebralam na raz wszystkie bo dojrzewaja w tym samym czasie mimo kilku roznych odmuan. Borowka amerykanska jest lepsza pod tym wzgledem.
Buraczki ugotowane, jutro na obiad plus kilka sloiczkow.