Kasia pogoda w tym roku jest średnia żeby nie powiedzieć fatalna. Zważonych / zmarzniętych magnoliowych kwiatków nie pokazuję

Strasznie zimna ta wiosna czy tylko mi się tak wydaje?
Ale to chyba była ostatnia zimna noc, na przestrzeni następnych 10 dni pokazują plus 6 i wyżej, z temperaturami w dzień 17-19 stopni. Więc może to już?

Piękne słońce, przynajmniej
Gazu nie przeskoczę, pani z gazowni zdziwiona że wydzwaniam jak oni mają tyyyle czasu jeszcze żeby wywiązać się z umowy. I skoro termin nie jest przekroczony to czego ja chcę?
Gdyby czasy były inne... moje przyłącze tutaj było bezproblemowe. A tak firma lokalna która fizycznie ma kopać wygrała przetarg za kwotę X. A teraz wystosowali pismo z nowym kosztorysem który cholera wie czy przejdzie, czy ktoś się nad tym w ogóle pochyli w miarę sprawnie, no i kiedy? Masakra.
Napisałam do potencjalnych kupujących że przykro mi ale tak sprawa wygląda więc jak są zainteresowani to sprzedaję dom bez odbioru w stanie jaki jest. Albo wystawiam ogłoszenie na nowo i szukam kolejnych chętnych. To jeden dodatkowy urząd, a wszystkie pozostałe kwity są już załatwione lub się załatwiają, więc raczej tu problemów nie będzie. Choć rozumiem że lepiej kupować odebrany dom...