Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

Wiolka5_7 08:28, 30 maj 2022

Judith napisał(a)

U mnie niestety nie ma sytuacji pt. posadzić cos na słońcu. Nawet moja nowa rabata zwana słoneczną ma słońce przez max 5 godzin .
acha,no to mamy przyczynę. Werbena to bylia typowo słońcolubna. Miałam posadzoną na patelni i w półcieniu i oczywiście ta w półcieniu dużo niższa i kiepsko kwitła
olciamanolcia 08:29, 30 maj 2022

Judith napisał(a)

No ale one maja sens właśnie na rabatach, pomiędzy innymi roślinami! W donicy nie będzie wrażenia. Pogodziłam się z faktem, że werbenę podziwiam u innych .

Zapomniałam dopisać,ze jak zakwitną w donicach to posadź je docelowo na rabatę. Być może się rozsieją i wtedy zakwitną.
Wiolka5_7 08:32, 30 maj 2022

Judith napisał(a)
Ciekawa sprawa z czosnkami w tym roku - dużo dziewczyn pisze o tym, że sporo nie zakwitło... U siebie nie pamiętam takiej sytuacji - kwitły zawsze. W tym roku - głównie cebule sadzone ostatniej jesieni... No nic - i tak warto je sadzić . Piękne są, a w takiej liczbie jak u Ciebie, robią świetne wrażenie.
no w tym roku u wielu osób czochy kiepsko zakwitły. Ja tulipanów nie planuje kupować jesienią ,ale czochy koniecznie,choć pewnie nie nakupuję nie wiadomo ile,bo niestety są o wiele droższe niż tulipany
Roocika 09:16, 30 maj 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
no w tym roku u wielu osób czochy kiepsko zakwitły. Ja tulipanów nie planuje kupować jesienią ,ale czochy koniecznie,choć pewnie nie nakupuję nie wiadomo ile,bo niestety są o wiele droższe niż tulipany

Potwierdzam, posadziłam dwie paczki na rabacie, tylko połowa zakwitła, reszta same liście

Wiolka5_7 10:10, 30 maj 2022

Roocika napisał(a)

Potwierdzam, posadziłam dwie paczki na rabacie, tylko połowa zakwitła, reszta same liście

to u Ciebie to już w ogóle jakaś lipa no żeby czosnki sadzone jesienią nie zakwitły wszystkie... Bo u mnie to te 3 letnie słabo zakwitły a pierwsze 2 lata było bardzo dobrze.
olciamanolcia 10:52, 30 maj 2022

Dziś mam szczęśliwy dzień
Naprawiona znywara jeden spec chciał 950 PLN bez oględzin a drugi przyjechał i skasował …200 PLN i naprawił
Roocika 10:55, 30 maj 2022

olciamanolcia napisał(a)
Naprawiona znywara jeden spec chciał 950 PLN bez oględzin a drugi przyjechał i skasował …200 PLN i naprawił

To dobrze, że się udało. My kupiliśmy nową i coś panel dotykowy nie działa, tzn raz działa raz nie, mus złożyć reklamację.

Viola, no lipa, nie wiem czemu, może za głęboko posadziłam? Nie wiem czy jesienią znowu dosadzać czy nie.
MartaCho 11:36, 30 maj 2022

olciamanolcia napisał(a)

To super się udało!!! Zaoszczędzoną kwotę można na ten przykład na zakupy ogrodowe przeznaczyć, hihi
DariaB 11:44, 30 maj 2022

Niezła ilość czosnków u Ciebie Fakt naprawionej zmywarki cieszy, a w takiej cenie jeszcze bardziej. Oświetlony ogród nabiera wyjątkowego klimatu.
Kawa 12:37, 30 maj 2022

superowo trawska super no i ilość czosnków powalająca