Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

Wiolka5_7 15:39, 13 cze 2022

olciamanolcia napisał(a)

Do metra powiadasz?? O Matko tego się nie spodziewałam ! Toć to mega trawiszcze .

U nas tez leje ale to dobrze ! Wczoraj skosił Chłop trawę to jest szansa że się nie wypali na tej naszej patelni
Fajna pogoda w tym czerwcu- dawno tak nie było - pogoda jak z Bollywood - czasem słońce, czasem deszcz

Tak seslerie nie są małe

Ja się cieszę, że leje ,bo musiałam podlewać .

Tak pogoda fajna póki co ,bo pada od czasu do czasu
DariaB 15:51, 13 cze 2022

Biedne jeżówki, wstrętne ślimole zeżarły jeżówki to za dalie się biorą. Obczaiłam moje jeżówki, też są trochę ponadgryzane, ale nie zeżarte jak Twoje Sesleria 1m szerokości? OMG! To będę musiała rabatę przerabiać Ładne stipy kupiłaś, ja mam takie cienkie ogonki wysiane z nasion, ale żyją, to najważniejsze
olciamanolcia 15:52, 13 cze 2022

Wiecie co tak się napatrzyłam na te Wasze róże i dziś będąc w Mrufce natknęłam się na różę Hybrid Tea.. i na opakowaniu jest ona w takim zielonkawo różowym kolorze… No spodobała mi sie jak nie wiem co i chyba po nią pojadę -na jedną sztukę miejsce się znajdzie …

Kobieta zmienną jest teraz w róże pójdę
malgorzataka... 16:03, 13 cze 2022

olciamanolcia napisał(a)
Wiecie co tak się napatrzyłam na te Wasze róże i dziś będąc w Mrufce natknęłam się na różę Hybrid Tea.. i na opakowaniu jest ona w takim zielonkawo różowym kolorze… No spodobała mi sie jak nie wiem co i chyba po nią pojadę -na jedną sztukę miejsce się znajdzie …

..a jakże Justysiu pójdż sobie w te róże tylko bądż ostrożna bo one bardzo cierniste są
Judith 17:05, 13 cze 2022

olciamanolcia napisał(a)

Sadź, dziewczyno, co się będziesz hamować! . Jak się z nią (nimi? ) nie zaprzyjaźnisz to komuś oddasz i cześć.
olciamanolcia 17:39, 13 cze 2022

DariaB napisał(a)
Biedne jeżówki, wstrętne ślimole zeżarły jeżówki to za dalie się biorą. Obczaiłam moje jeżówki, też są trochę ponadgryzane, ale nie zeżarte jak Twoje Sesleria 1m szerokości? OMG! To będę musiała rabatę przerabiać Ładne stipy kupiłaś, ja mam takie cienkie ogonki wysiane z nasion, ale żyją, to najważniejsze

No żebyś wiedziała ! Obłe padkudy mam nadzieje na regenerację moich jeżowek .

Stipy są piekne ! Grube wielkie sadzonki .
olciamanolcia 17:41, 13 cze 2022

malgorzatakarpacz napisał(a)

..a jakże Justysiu pójdż sobie w te róże tylko bądż ostrożna bo one bardzo cierniste są

Nie jeden raz się o tym przekonałam bo kilka ich posiadam szczególnie przy przycinaniu i pieleniu .
olciamanolcia 17:46, 13 cze 2022

Judith napisał(a)

Sadź, dziewczyno, co się będziesz hamować! . Jak się z nią (nimi? ) nie zaprzyjaźnisz to komuś oddasz i cześć.

Oddasz?? Ty wiesz jak ja to przeżywam?!? Na jesieni oddałam sąsiadce dwie. hortensje i dwie róże ale wiem , że w dobre ręce trafiły
Mam jeszcze jedną - żółtą! Różę . Dostałam kiedyś od Córki - zapewniała mnie ze będzie biała i rośnie w przechowalniku drugi rok….
I dumam gdzie ja posadzić tak aby była niewidoczna
olciamanolcia 17:51, 13 cze 2022

anuska2507 napisał(a)

Ładnie wyszło! Myślałam, że powodem załamania będą kolejne tetrisy na rabacie
Mój wczoraj nie mógł przetrawić, dlaczego nie pozwoliłam mu przysypać gotowego kompostu świeżo skoszoną trawą (mamy 2 kompostowniki i po zapełnieniu jednego, zaczął sypać do drugiego, w którym był kompost z zeszłego roku).

No dziękuje. Czekam na rozkwit wszystkiego co tu posadzone
Agatorek 19:34, 13 cze 2022

olciamanolcia napisał(a)

No miło , że się podoba
Czemu się załamie ? - że znowu busz robię bo On to by chciał jedną trawę w kwadracie 4x4 i kamień

I tak, że nie sam kamień

Bardzo ładne sadzonki stipy kupiłaś!