Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

olciamanolcia 18:00, 11 lis 2021

Judith napisał(a)
To sie nazywa poszerzenie rabaty .

No kawał się zrobił - Prawie 5 metrow a było 90 cm
Wiolka5_7 18:07, 11 lis 2021

olciamanolcia napisał(a)

Te trawy przed domem - te przy podjeździe przesadzalam w lutym także chyba się przyjmą

Skoro masz już doświadczenie to na pewno się przyjemną
Mirka 18:17, 11 lis 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Trawki wyglądają na seslerię jesienną...
Miłej pracy

O widzisz Wiola już potwierdziła.Swojej zdjęcia nie zrobiłam bo już sucha jest.
Agi2006 19:57, 11 lis 2021

olciamanolcia napisał(a)

Co do iglaków to ja za nimi nie przepadam ale czasami w związku trza iść na kompromis aby do rozwodu nie doszło

Oto itea

Ha ha ha. Masz rację z tym kompromisem A ta itea jest super. Te białe kwiatostany nietuzinkowe a wyczytałam że na jesień pięknie się przebarwia!
jolanka 21:04, 11 lis 2021

Witam się u Ciebie Justynko
Dzisiaj to tylko tak na szybko ale podziwiam zapał w tworzeniu rabat. Rozumiem, ze przy mniejszej powierzchni szkoda każdego metra ale wiem, ze zbyt wąskie rabaty nie dadzą takiego efektu jakiego oczekujemy. Każda roślina się rozrasta i jeśli ma za mało miejsca to po pewnym czasie albo marnieje albo zagłusza „sąsiadkę”. Powiększenie to super pomysł
olciamanolcia 10:46, 12 lis 2021

Dziękuje jolanka Bardzo lubię duże rabaty co z reszta widać w moim ogrodzie. Ta rabata , którą zaczęłam wczoraj w zamyśle nie była aż taka szeroka ale niestety mój niemąż lubi podziwiać … kamień i stwierdził że prze te nasadzenia - czyli dwa drzewa i trzy krzaczki skąpego pokroju, o kosodrzewinie nie wspomnę- nie będzie widać kamienia - głównego bohatera rabaty) wiec wybrałam jeszcze metr darni aby gderania nie słuchać No i skorzystałam bo dosadzilam jeszcze dwie hortensje Candlelight

Jeszcze tylko dwa drzewa i kamień i rabata gotowa
olciamanolcia 10:53, 12 lis 2021

Agi2006 napisał(a)

Ha ha ha. Masz rację z tym kompromisem A ta itea jest super. Te białe kwiatostany nietuzinkowe a wyczytałam że na jesień pięknie się przebarwia!.

To prawda - na jesieni są śliczne , w okresie kwitnienia również . Nie dorastają do wielkich gabarytów także w tej rabacie będą akurat

Wiaan 11:05, 12 lis 2021

olciamanolcia napisał(a)
Dziękuje jolanka Bardzo lubię duże rabaty co z reszta widać w moim ogrodzie. Ta rabata , którą zaczęłam wczoraj w zamyśle nie była aż taka szeroka ale niestety mój niemąż lubi podziwiać … kamień i stwierdził że prze te nasadzenia - czyli dwa drzewa i trzy krzaczki skąpego pokroju, o kosodrzewinie nie wspomnę- nie będzie widać kamienia - głównego bohatera rabaty) wiec wybrałam jeszcze metr darni aby gderania nie słuchać No i skorzystałam bo dosadzilam jeszcze dwie hortensje Candlelight

Jeszcze tylko dwa drzewa i kamień i rabata gotowa

Mężczyźni tego nie zrozumieją skąd ja znam takie gadanie
olciamanolcia 11:42, 12 lis 2021

Wiaan napisał(a)

Mężczyźni tego nie zrozumieją skąd ja znam takie gadanie

No witaj w klubie wczoraj to już samego siebie przeszedł wszystko było ustalone , zaplanowane … miał szczęście , że tylko łopatę w ręku miałam a nie np siekierkę
Agatorek 11:56, 12 lis 2021

Świetnie Ci to wyszło, i expresem . Brawo Ty .

Itea rzeczywiście ciekawie wyglada .