Posadzone. Na dobre. Rezygnuje z kolumnowych bo uważam , że te pasują tu rewelacyjnie. Koniec do wiosny. Jeszcze tylko jutro paliki i gotowe. Na wiosnę agrowłóknina i kamyki .
Trzeba wzrok wytężyć aby je teraz dojrzeć ale myśle , że na wiosnę będzie widać efekt.
Główny powód - brak transportu ze strony sprzedającego, .
Kolumnowe miały być właśnie w tej rabacie ale kupiłam te i stwierdziłam, że już w tym miejscu kolumnowych nie chcę a w miejscu gdzie stał basen to już całkowicie odpadają. Znalazłam też ambrowce Gum Ball( posadziłabym je w miejscu basenu) ale dwa drzewa plus transport z okolic Warszawy 1250 PLN - o nie tyle to nie dam
Pojechałam do szkółki zobaczyłam te dwa i poszło-posadzone Szybka decyzja
Nie. Tu nie będzie cebulowych. Będą tylko te nasadzenia , które widać. Jeszcze myślałam o jakiś trawkach ale myślę,że te rozplenice pod ogrodzeniem plus ta koło derenia ( posadzona niespełna tydzień temu ) w zupełności wystarczą.
Jedyną kwitnącą roślinkami są dwie hortensje Candlelight posadzone zaraz przed rozplenicami.
Cebulowych już chyba mam dość Jeszcze mam 40 cebul tulipanów ale je posadzę przed ogrodzeniem.
To fakt ale juz taką kombinacje mam pod oknem -trzy hortensje Magical Sweet Summer a z brzegu lawendę Hidcote i bardzo sie polubiły i przy tarasie-lawenda grosso hortensja i miskant
Jak posadze lawendę to dwa krzaczki max.
. Justyna nie kładz tej agrowłókniny, to jest najgorsze paskudztwo jakie może być że aż dziwi mnie że sprzedają to w sklepach ogrodniczych. Wiem z kamykamki to ładnie to wygląda, ale za parę lat będziesz żałować że położyłaś bo będą marnieć krzewy. Jest tutaj wątek na temat maty przeciw chwastom to poczytaj.
Ja kupiłam kolumnowego, ale jest tyci. Nie wiem, kiedy doczekam się Jego wysokości.
Tez poluję na drzewo, którego cena zwala mnie z nóg. Na miejscu nigdzie nie ma - platan Alphen's Globe. Zamarzył mi się
Ambrowce u siebie widziałam, można je spotkać. U Ciebie można posadzić takie, masz miejsce. Nie ma co, będzie pięknie ta nieregularna ścieżka mi się podoba.