Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

olciamanolcia 18:15, 13 lis 2021

Rumianka napisał(a)
Widzę dzieje się, dzieje... Pora do sadzenia idealna, na wiosnę będzie już pięknie...

Tak! Już czekam na wiosnę
Wiolka5_7 18:18, 13 lis 2021

olciamanolcia napisał(a)

To ambrowce balsamiczne- tylko tyle jest na etykiecie. Jedno drzewko jest nieco wyższe ale na wiosnę obydwa zetnę do równych wysokości aby zagęściły się troszkę . W szkółce mnie poinformowano , że można je spokojnie ciąć jak się chce. To młode drzewka bo pieńki mają grube jak kij od miotły

To zapewne będziesz je ciąć ładne drzewka kupiłaś
olciamanolcia 18:20, 13 lis 2021

Wiolka tak się wydaje na zdjeciu że są wysokie ale w rzeczywistości akurat na tę rabatę .
Nowa12 19:45, 13 lis 2021

Będziesz je palikować? Wszyscy zawsze mówili, że ambrowce mają kruche drewno ale nie wiem czy to prawda.
olciamanolcia 19:54, 13 lis 2021

Nowa12 napisał(a)
Będziesz je palikować? Wszyscy zawsze mówili, że ambrowce mają kruche drewno ale nie wiem czy to prawda.

Tak będę. Platany i klona polnego też palikowaliśmy.
Nawet nie wiem czy ambrowce tego wymagają ale one takie są delikatne , że chyba trzeba
sylwia_slomc... 20:43, 13 lis 2021

Ślicznie masz rośliny podświetlone
olciamanolcia 21:18, 13 lis 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ślicznie masz rośliny podświetlone

Dziękuje bardzo
nicol21 15:31, 14 lis 2021

olciamanolcia napisał(a)

To ambrowce balsamiczne- tylko tyle jest na etykiecie. Jedno drzewko jest nieco wyższe ale na wiosnę obydwa zetnę do równych wysokości aby zagęściły się troszkę . W szkółce mnie poinformowano , że można je spokojnie ciąć jak się chce. To młode drzewka bo pieńki mają grube jak kij od miotły

Ładne sztuki!
A Ty chcesz obciąć przewodnik? Bo potem to już raczej równo rosnąć nie będą jak jeden będzie miał ścięty przewodnik a drugi nie....
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
olciamanolcia 17:31, 14 lis 2021

nicol21 napisał(a)

Ładne sztuki!
A Ty chcesz obciąć przewodnik? Bo potem to już raczej równo rosnąć nie będą jak jeden będzie miał ścięty przewodnik a drugi nie....

Doszłam do wniosku ,że obydwa podetnę. tak aby były równe. Ten "goły" nie dość ,że wyższy to jeszcze ma bardziej rozłożyste gałązki więc podetnę go też po bokach. Już był cięty -widać
Mirka 18:12, 14 lis 2021

Przyszłam zobaczyć nową rabatę
Justyna tempo kosmiczne u ciebie.
Ale wiem że to co teraz przesadzimy nie odchoruje tak jak przesadzanie wiosenne.
O Hortensje jestem spokojna ale traw teraz nie ruszam.Czekam do wiosny.