Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

olciamanolcia 18:28, 14 lis 2021

Nowa rabata -nic specjalnego teraz Dwie hortensje Pink Diamond-przesadzone z rabaty z brzozami-źle tam rosły, z brzegu sesleria -ta , którą zakupiłam, w drugim końcu dwie róże po przekątnej- szkoda mi ich było bo miejsca dla nich nie mogłam znaleźć-i chyba zobaczę na wiosnę jak to będzie wyglądało ale korci mnie aby tam dać lawendę i przy hortensjach i przy różach jako łącznik rabatyalbo jakąś lekką trawę -może ostnicę ?

olciamanolcia 18:38, 14 lis 2021

A tak na marginesie może jest ktoś chętny na tego miskanta - mogę go podzielić na 3 osoby albo dla jednej miskant za free
Nie wiem ci to za odmiana , nie jest zbyt wysoki , źdźbła ma z białym prążkiem i białe pióropusze. Mam takie cztery- trzy przy bramie a ten siedzi w tym miejscu id zeszłego roku i szuka domu

Mirka 22:46, 14 lis 2021

olciamanolcia napisał(a)
A tak na marginesie może jest ktoś chętny na tego miskanta - mogę go podzielić na 3 osoby albo dla jednej miskant za free
Nie wiem ci to za odmiana , nie jest zbyt wysoki , źdźbła ma z białym prążkiem i białe pióropusze. Mam takie cztery- trzy przy bramie a ten siedzi w tym miejscu id zeszłego roku i szuka domu

Może chętny się znajdzie.
Justyna a nie możesz go podzielić i posadzić pomiędzy rozplenice na tej rabacie co ostatnio robiłaś przy wejściu. ?
olciamanolcia 07:49, 15 lis 2021

Mirka napisał(a)

Może chętny się znajdzie.
Justyna a nie możesz go podzielić i posadzić pomiędzy rozplenice na tej rabacie co ostatnio robiłaś przy wejściu. ?

Nie. W te miejsce niezbyt. Rozplenice się rozrosną i nie będzie widać kamienia Hi Hi ( tak powiedział by mój mąż)

A tak poważnie - za gęsto będzie . Z resztą mam go po przeciwnej stronie- tez przy ogrodzeniu. Razem z białymi różami naprzemiennie
Joann 11:57, 15 lis 2021

Widzę, że jeszcze u Ciebie sadzenie drzew. A ja głupia myślałam, że już za późno. To może i ja się zmobilizuję?
Byłam już u Ciebie kiedyś. Piękny ogród stworzyłaś, gratuluję
olciamanolcia 20:13, 15 lis 2021

Joann myślę, że to ostatni gwizdek na wkopanie drzewek, chociaz kto wie jaka będzie zima... Ja te ambrowce wkopię w tym tygodniu ale jeszcze nie wiem czy to ich miejsce docelowe(pytałam w szkółce i mam je w takim stanie czyli w tej ochronce wsadzić do ziemi na przezimowanie a potem wyjąć i na wiosnę posadzić w wybrane miejsce). Cały czas czekam na informację czy znalazł się ktoś kto mi przywiezie ambrowce kolumnowe spod Leszna... bo ogrodnik nie dysponuje własnym transportem
Ale coraz bardziej przekonuję się do tych . Wydaje mi się ,że w tym wydaniu rabaty te będa pasowały bardziej, że dodadzą rabacie lekkości Zobaczymy

może na zdjęciach aż tak nie wyglądają fajnie ale z pozycji mojego okna w sypialni są za (pipipipi) ste...

Dziękuje za miłe słowa odnośnie ogrodu. U Ciebie też pięknie. Podobają mi się te graby z rozplenicami, i wiele rozwiązań architektonicznych
Wiaan 21:57, 15 lis 2021

Ładnie będzie z ambrowcami, masz tam sporo miejsca i fajne towarzystwo w postaci innych roślin, dobrze że zachowałaś spore odległości. Już nie chodzi o ten widoczny kamień ale nie będzie "bałaganu"
olciamanolcia 10:55, 16 lis 2021

Też tak sądzę . Koło derenia miałam mniejszego drenia kousa ale nie radzil sobie w glinie. W jego miejsce przesadziłam rozplenice Black Beauty - obok niej mam trzy tuje i za nimi tez Black Beauty, jeszcze wykopie tę turzyce przy chodniczku - ta przy kosodrzewinach bo obawiam się ze nadszedł jej kres. Nic już w tę rabatę nie wsadzam
Zobacze w przyszłym roku jak będzie pusto to coś wcisnę
Joann 10:55, 17 lis 2021

Skusilas mnie Justynko, te ambrowce już chodzą za mną jakiś czas. A co tam, zamówię i ja! Fajnie, że u Ciebie dwie sztuki się znalazły. Zazwyczaj pojedyncze sztuki widuje w ogrodach.
nicol21 11:23, 17 lis 2021

To kupiłaś ambrowce i jeszcze kolejne chcesz kupić ?! Brawo! Są piękne. W moim planie też jest ich wiele
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies