Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

olciamanolcia 14:24, 21 sty 2024

MagdaLenka napisał(a)
Justyna, smarujesz pastą po cięciu?

Nie praktykuje tego.
Patrycja_KG_Lu 14:26, 21 sty 2024

Ostatnio mówili w podcaście Naturalnie o ogrodach, że nie badań o pozytywnym wpływie smarowania. Czyli w sumie dorabianie sobie roboty.
Anda 16:35, 21 sty 2024

Swietnie obcielas te platany Odwdziecza sie zgrabna korona.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
LIDKA 16:41, 21 sty 2024

Swoje platany też obetne choc nie tak drastycznie.

Justyś nożycoręka
MagdaLenka 16:51, 21 sty 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ostatnio mówili w podcaście Naturalnie o ogrodach, że nie badań o pozytywnym wpływie smarowania. Czyli w sumie dorabianie sobie roboty.

Pan Grzegorz z Zielonego Pogotowia też w którymś odcinku mówił, że nie ma takiej potrzeby, bo rośliny są silne i poradzą sobie, a nadmierna pielęgnacja może przynieść odwrotny skutek. Ja posmarowałam, ale tak teraz myślę, że jednak niepotrzebnie.
Anda 16:58, 21 sty 2024

Tak, nie trzeba smarowac po cieciu. Drzewa radza sobie z natury bez naszej pomocy.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MagdaLenka 17:01, 21 sty 2024

Anda napisał(a)
Tak, nie trzeba smarowac po cieciu. Drzewa radza sobie z natury bez naszej pomocy.

Ech... gdyby tak jeszcze same się elegancko przycięty na wiosnę bez naszej pomocy... To już by można tylko siedzieć, drinki z palemką i malować paznokcie.
Anda 17:03, 21 sty 2024

MagdaLenka napisał(a)

Ech... gdyby tak jeszcze same się elegancko przycięty na wiosnę bez naszej pomocy... To już by można tylko siedzieć, drinki z palemką i malować paznokcie.

AI jeszcze tego za nas nie zrobi, ale moze kiedys jakies roboty? Ewentualnie mozesz zatrudnic mlodego, przystojnego ogrodnika, zeby i robota mu sprawnie szla i dla oka tez cos milego bylo
MagdaLenka 17:22, 21 sty 2024

Anda napisał(a)

Ewentualnie mozesz zatrudnic mlodego, przystojnego ogrodnika, zeby i robota mu sprawnie szla i dla oka tez cos milego bylo

Mam takiego pod własnym dachem
Ale jakoś mu motywacja ogrodnicza siadła
olciamanolcia 19:20, 21 sty 2024

Pati mnie się zawsze wydawało ,że taka pastę używa sie wyłącznie do drzewek owocowych.
Anda- no myslę, że pokaża piekne korony. Pamietam jak pierwszy raz je ciachałam -mój niemąz powtarzał : " Nie wypuszczą liści-zobaczysz ,że nie wypuszczą bo za mocno obcięłaś "
Dziś wzięłam sekator to nawet ze mna nie poszedł tylko z kanapy nerwowo spoglądał ale potem nawet piłę przyniósł i jedna gałąź uciął
Lidko- tnij na krótko-zobaczysz jakie gałęziory wypuszczą. Zagęszczą się i będą miały zdrowe liście