Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

MartaCho 13:56, 21 sty 2025

olciamanolcia napisał(a)
A i taka sytuacja

Zachęcona tym Twoim zdjęciem ruszyłam wczoraj u mnie na poszukiwanie wiosny Z nowych cebul, które posadziłam jesienią jeszcze nic a nic nie widać, nie dają znaku życia. Ale na froncie takie, które już kilka sezonów mają, takie najmocniej przykryte wcześniej śniegiem, bo M na nie odśnieżał chodnik, już wystawiły nosy z ziemi. Ależ mnie to zaskoczyło!
April 08:20, 22 sty 2025

Cześć, widzę że już ręka na szpadelku zaswędziała Chyba bałabym się jeszcze przesadzać, a może po prostu na to nie wpadłam
Za to poszalałam z sekatorem, bez myślenia co można a co nie, oczyszczałam rabaty "jak leci".
Od razu mi się lepiej zrobiło. Choć ręce zgrabiały od zimna bo nie było tak ciepło jak wstępnie zapowiadali. Najbliższy weekend u mnie 7 stopni. Oby
DariaB 16:02, 22 sty 2025

Ja nie mogę, u mnie dalej ogród pod czapką śniegu, dzisiaj jeszcze dosypało.
MagdaLenka 16:10, 22 sty 2025

Zazdroszczę, bo ja zimolubna jestem. Marzy mi się tak ze 30cm śniegu i mróz -20 stopni w nocy...
hankaandrus_44 16:42, 22 sty 2025

A dla mnie śnieg może leżeć na....Sachalinie. Ja już chcę ciepełka. Wczoraj Agnieszka była łaskawa, wypuściła skowronki z rękawa, a w dodatku na zachętę wysłała słońce na ręce zziębnięte. Może jeszcze będziemy chronić rośliny przed przymrozkami, ale już pierwsze zwiastuny u mnie są. Miłego przedwiośnia, I Zdrowia dla seniorki.

I kwiatek dla niej.
olciamanolcia 19:14, 24 sty 2025

April napisał(a)
Cześć, widzę że już ręka na szpadelku zaswędziała Chyba bałabym się jeszcze przesadzać, a może po prostu na to nie wpadłam
Za to poszalałam z sekatorem, bez myślenia co można a co nie, oczyszczałam rabaty "jak leci".
Od razu mi się lepiej zrobiło. Choć ręce zgrabiały od zimna bo nie było tak ciepło jak wstępnie zapowiadali. Najbliższy weekend u mnie 7 stopni. Oby

Kochana nie tylko na szpadelku ale i sekatorku

U mnie dziś ciepło i słoneczko więc …. A i dodam że mam do środy wolne a pogoda ma być bezdeszczowa więc ….
olciamanolcia 19:15, 24 sty 2025

MagdaLenka napisał(a)
Zazdroszczę, bo ja zimolubna jestem. Marzy mi się tak ze 30cm śniegu i mróz -20 stopni w nocy...

Ja też lubię zimę taką śnieżną i z mrozem
Marcin89 19:15, 24 sty 2025

...więc zaczynasz ostre cięcie
olciamanolcia 19:17, 24 sty 2025

DariaB napisał(a)
Ja nie mogę, u mnie dalej ogród pod czapką śniegu, dzisiaj jeszcze dosypało.

A ja już działam
To dobrze że masz śnieg - mokro będzie i wszysko Ci ładnie ruszy
U mnie pod brzozami śmie twierdzić że susza
olciamanolcia 19:19, 24 sty 2025

hankaandrus_44 napisał(a)
A dla mnie śnieg może leżeć na....Sachalinie. Ja już chcę ciepełka. Wczoraj Agnieszka była łaskawa, wypuściła skowronki z rękawa, a w dodatku na zachętę wysłała słońce na ręce zziębnięte. Może jeszcze będziemy chronić rośliny przed przymrozkami, ale już pierwsze zwiastuny u mnie są. Miłego przedwiośnia, I Zdrowia dla seniorki.

I kwiatek dla niej.

U mnie z oznak wiosny to tulipany pod platanami ( dzis odkryte) na froncie i kilka czochów
Pozdrawiam zimowo- wiosennie