Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

olciamanolcia 20:44, 01 paź 2025

Eupraksja napisał(a)

Justyna, pierwszy raz do Ciebie trafiłam i jestem oczarowana, a nawet zaczarowana
Przyznam się szczerze, że już miałam trochę przesyt hortensji, ostatnio tyle ich wokół, tych ich wielkich kwiatostanów. ALE!! to jak Ty je wykorzystujesz w ogrodzie to zupełnie inna bajka i mistrzostwo świata! To, że są oblepione innymi kwiatami wokół, i że niektóre z bylin są co najmniej równej wysokości, a nawet wyższe, przewieszając się ponad krzewami (w każdym razie na zdjęciach tak to wygląda) - to jest cudo ogrodnicze <3

Witam Cię w moim ogrodzie ❤️♥️

Odnośnie nasadzeń hortensjowych - od początku miałam zamysł alby mieszkać je z innymi roślinkami bo prezentują się o wiele lepiej niż nasadzone solo.

Tak jak na zdjęciach tak w realu - krwawnica daje taki efekt a przede wszystkim stopniowe nasadzenia hortek .

olciamanolcia 20:56, 01 paź 2025

Kilka fot dla Was

W sobotę będę wycinać trawnik

ElzbietaFranka 21:16, 01 paź 2025

Justyna pięknie. Bardzo lubię różowy i żółty kolor na rabatach. Masz tyle piękności i tak wszystko ze sobą gra.
Piszesz, zrywasz trawnik masz za mało miejsca?

U mnie w tym roku nie za bardzo się hortki przebarwiają. Pogoda zawiodła, susza ogromna.
Pozdrawiam
olciamanolcia 21:24, 01 paź 2025

Dzisiejszy wieczór w skrócie

olciamanolcia 21:26, 01 paź 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Justyna pięknie. Bardzo lubię różowy i żółty kolor na rabatach. Masz tyle piękności i tak wszystko ze sobą gra.
Piszesz, zrywasz trawnik masz za mało miejsca?

U mnie w tym roku nie za bardzo się hortki przebarwiają. Pogoda zawiodła, susza ogromna.
Pozdrawiam

Dzięki Elu ♥️

Au mnie pięknie się wybarwiają

W łikend portrety powstawiam bo niektóre odmiany mają oszałamiające kolory
Agatorek 22:39, 01 paź 2025

olciamanolcia napisał(a)

Bardzo ale to dopiero początki .

To może być jeszcze bardziej różowo?

Jest przepięknie, bardzo bujnie i kwieciście ❤️
ajka 22:41, 01 paź 2025

Piękne te hortensje, ile już masz odmian? Bo sztuk to już chyba nie zliczysz Pięknie komponują się z rozchodnikami. Gdyby moj mąż bardziej lubił hortki to też bym zastosowała takie zestawienie. Ale nie będę go już katować nowymi odmianami