Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Basieksp 21:35, 24 paź 2024

Ale one ładnie wyglądają pięknie się wybarwiły, a z tymi fioletowymi akcentami astrów bardzo ładnie to wszystko wygląda Bardzo mi się podoba ta cała rabata
Monika83 09:08, 25 paź 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Rozplenice w rządku wyglądają zjawiskowo.
Co to za chryzantemy?
Agnieszka chryzantema to jest z tych co na groby się stawia zamierzam ją przetestować w gruncie czy przezimuje..
Monika83 09:14, 25 paź 2024

Basieksp napisał(a)

Ale one ładnie wyglądają pięknie się wybarwiły, a z tymi fioletowymi akcentami astrów bardzo ładnie to wszystko wygląda Bardzo mi się podoba ta cała rabata
Basia dziękuje mnie też podoba się ta rabata i jest prawie bezobsługowa astry niektóre już przekwitają te z pierwszych które kwitły od końca sierpnia, i będę jutro je dzielić..
Ichigo 18:04, 25 paź 2024

Monika83 napisał(a)
Magda dzięki ja też lubię bardzo takie zjawiska obserwować zorze, komety No ja w tym roku nie kupiłam astrów bo nie ma tych odmian dostępnych w sprzedarzy które bym chciała... Może w przyszłym roku trafie na te odmiany

Monika, a które odmiany astrów byś poleciła? Wiesz, takie co nie ogałacają się od dołu i bujnie kwitną...

Piękne, jesienne kadry.
Monika83 19:48, 25 paź 2024

Ichigo napisał(a)

Monika, a które odmiany astrów byś poleciła? Wiesz, takie co nie ogałacają się od dołu i bujnie kwitną...

Piękne, jesienne kadry.
Magda dziękuje bardzo lubię jesień nawet bardziej niż lato z ledwo zipiącymi roślinami... Co do astrów to polecam Island Tonga miododajny, Island Samoa, Island Barbados, Jenny, Schekissen niska zwarta kopeczka i mam od roku takiego wysokiego astra kupiony jako odmiana Wibrant Dome, ale nie mam pewności czy to on, nie ogałaca się od dołu i bardzo długo kwitnie i obficie,miododajny, i od sierpnia aż do teraz..
daszum 21:03, 25 paź 2024

Bardzo podobają mi się Twoje rabaty. Są nie przeładowane, każda roślina jest widoczna i ma szansę zabłysnąć.

Ja nie mam ani jednego marcinka. Przez całe lata miałam na działce te stare odmiany, rosły ogromne, łysiały od dołu, łapał je mączniak i się do nich zraziłam.
Ale u Ciebie z przyjemnością oglądam kolekcję
Monika83 21:40, 25 paź 2024

daszum napisał(a)
Bardzo podobają mi się Twoje rabaty. Są nie przeładowane, każda roślina jest widoczna i ma szansę zabłysnąć.

Ja nie mam ani jednego marcinka. Przez całe lata miałam na działce te stare odmiany, rosły ogromne, łysiały od dołu, łapał je mączniak i się do nich zraziłam.
Ale u Ciebie z przyjemnością oglądam kolekcję
. Danusiu dziękuje bez miary do ogrodu nie wychodzę jak mam coś do posadzenia z roślin Ja za Astrami kiedyś nie przepadałam, uważałam je za babcine kwiatuchy a teraz bez nich widzę jesieni w moim ogrodzie Miałam kiedyś takiego astra który był cholernie inwazyjny że nie mogłam sobie znim poradzić, zlikwidowałam jego i potem posadziłam kompaktowe odmiany..
Ichigo 22:11, 25 paź 2024

Monika83 napisał(a)
Magda dziękuje bardzo lubię jesień nawet bardziej niż lato z ledwo zipiącymi roślinami... Co do astrów to polecam Island Tonga miododajny, Island Samoa, Island Barbados, Jenny, Schekissen niska zwarta kopeczka i mam od roku takiego wysokiego astra kupiony jako odmiana Wibrant Dome, ale nie mam pewności czy to on, nie ogałaca się od dołu i bardzo długo kwitnie i obficie,miododajny, i od sierpnia aż do teraz..

Dzięki za polecajki. Zapiszę sobie gdzieś te odmiany, zanim zaginą w czeluściach forum
Ja zdecydowanie nie przepadam za latem - nie, kiedy żar leje się z nieba, a temperatury przekraczają 30 stopni. Źle się wtedy czuję. O wiele bardziej lubię wiosnę i jesień. Jakoś wtedy bardziej cieszy mnie słońce i każdy kolor w ogrodzie. Temperatury są przyjemne i można spokojnie pracować.
Monika83 19:56, 28 paź 2024

Ichigo napisał(a)

Dzięki za polecajki. Zapiszę sobie gdzieś te odmiany, zanim zaginą w czeluściach forum
Ja zdecydowanie nie przepadam za latem - nie, kiedy żar leje się z nieba, a temperatury przekraczają 30 stopni. Źle się wtedy czuję. O wiele bardziej lubię wiosnę i jesień. Jakoś wtedy bardziej cieszy mnie słońce i każdy kolor w ogrodzie. Temperatury są przyjemne i można spokojnie pracować.
Magda nie ma za co a wiosnę to i ja bardzo lubię gdy zaczynają kwitnąć cebulowe krokusy, narcyzy,szafirki, tulipanosy na równi z ciemiernikami, potem kwitną magnolie, jest wtedy pięknie.W tym sezonie kupiłam trochę nowych odmian narcyzy i tulipanów i czekam na ich kwiaty
Ichigo 23:02, 28 paź 2024

Monika83 napisał(a)
Magda nie ma za co a wiosnę to i ja bardzo lubię gdy zaczynają kwitnąć cebulowe krokusy, narcyzy,szafirki, tulipanosy na równi z ciemiernikami, potem kwitną magnolie, jest wtedy pięknie.W tym sezonie kupiłam trochę nowych odmian narcyzy i tulipanów i czekam na ich kwiaty

Mam tak samo. Po zimie cieszy mnie każdy kwiatek, nawet ten najmniejszy. Pewnie dlatego tak lubię cebulowe, zwłaszcza te pierwsze - przebiśniegi, krokusy, iryski. Tej jesieni znowu dosadziłam ich więcej. Kupiłam nowe odmiany irysów żyłkowanych i narcyzów (same białe: Thalia, Mount Hood i White Petticoat). Tulipanów w tym sezonie nie sadziłam, odpuściłam sobie. Dokupiłam też ciemierników, ale odmiany, które już mam, bo jestem z nich zadowolona. Wiosną posadziłam dwa nowe i jednego przez sezon gdzieś wcięło. Po prostu zniknął z rabaty.