Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

anabuko1 21:12, 29 paź 2024

Monika83 napisał(a)

Cudnie Monia.
co to za trawy ?
Alija 21:20, 29 paź 2024

Monika, pięknie w jesiennym ogrodzie. Trawy i marcinki zachwycające, pięknie masz wyeksponowane wszystkie rośliny,
dobrze widać ich urodę.
Monika83 18:32, 30 paź 2024

Ichigo napisał(a)

Mam tak samo. Po zimie cieszy mnie każdy kwiatek, nawet ten najmniejszy. Pewnie dlatego tak lubię cebulowe, zwłaszcza te pierwsze - przebiśniegi, krokusy, iryski. Tej jesieni znowu dosadziłam ich więcej. Kupiłam nowe odmiany irysów żyłkowanych i narcyzów (same białe: Thalia, Mount Hood i White Petticoat). Tulipanów w tym sezonie nie sadziłam, odpuściłam sobie. Dokupiłam też ciemierników, ale odmiany, które już mam, bo jestem z nich zadowolona. Wiosną posadziłam dwa nowe i jednego przez sezon gdzieś wcięło. Po prostu zniknął z rabaty.
No to wiosna u ciebie będzie na bogato u mnie wszystkie cebulowe mają dożywocie pod warunkiem że nie pojawią się nornice Ja też kupowałam białe narcyzy ale głównie to o pełnych kwiatach, bo takie podobają mi się najbardziej, ale nie uniknione że mogą być też i pomyłki w odmianach, to już standard jest i przyzwyczaiłam się do tego dlatego też będzie rabata czerwono-żółta z tulipanosów i narcyzy pomylonych Co do ciemierników to one lubią same się z utylizować i to zwłaszcza hybrydowe ,mnie w tym sezonie znikneły 3 sztuki,ani śladu po nich
Monika83 18:34, 30 paź 2024

anabuko1 napisał(a)

Cudnie Monia.
co to za trawy ?
Dziękuje Ania Te trawy to rozplenice japońskie , na fotach są 3 odmiany Moudry, Hameln i Lady U.
Monika83 18:37, 30 paź 2024

Alija napisał(a)
Monika, pięknie w jesiennym ogrodzie. Trawy i marcinki zachwycające, pięknie masz wyeksponowane wszystkie rośliny,
dobrze widać ich urodę.
Alicja dziękuje Fajnie że pojawiłaś się tu na forum bo długo Ciebie nie było tu..
Ichigo 19:16, 30 paź 2024

Monika83 napisał(a)
Co do ciemierników to one lubią same się z utylizować i to zwłaszcza hybrydowe ,mnie w tym sezonie znikneły 3 sztuki,ani śladu po nich

Nie wiedziałam, że ciemierniki są takie chimeryczne... A co do tej wiosny na bogato - zobaczymy. Pytanie, czy wygram nierówną walkę z gryzoniami
Monika83 18:13, 31 paź 2024

Ichigo napisał(a)

Nie wiedziałam, że ciemierniki są takie chimeryczne... A co do tej wiosny na bogato - zobaczymy. Pytanie, czy wygram nierówną walkę z gryzoniami
Te hybrydowe ciemierniki takie są, przez pierwsze 2 sezony trzeba na nie uważać bo potrafią zaniknąć,mnie kilka znich wypadło i 3 stówki w plecy i na nowo dokupiłam te odmiany. To są dziwne ciemierniki, nawet ich kwiaty są sterylne, nie zawiązują nasion i nie rozsiewają...
Monika83 19:05, 31 paź 2024

Ostatni dzień października, jest złocisto-brązowo.
Ichigo 19:49, 31 paź 2024

Kurczę, muszę naprawdę zainwestować w te marcinki. U Ciebie wyglądają super.
W słońcu wszystko się mieni kolorami, piękna pogoda. U mnie dzisiaj szaro i ponuro, brr.
Monika83 15:58, 01 lis 2024

Ichigo napisał(a)
Kurczę, muszę naprawdę zainwestować w te marcinki. U Ciebie wyglądają super.
W słońcu wszystko się mieni kolorami, piękna pogoda. U mnie dzisiaj szaro i ponuro, brr.
Było słonecznie ale przez krótką chwilę. Ja też będę chciała kupić astry w przyszłym roku ale z wysokich odmian, żeby posadzić je za rozplenicami...