Bożenko zdjęcia robione telefonem iphone13 córki bo z mojego tel nic nie było widać na zdj komety ,i coś jeszcze niechcący musiałam nacisnąć że taki mały format zdjęcia z zorzą. Te z kometą foto jest z poniedziałku, we wtorek była już mniej widoczna...
Edit: dziś ma być krwawy księżyc
No faktycznie dla rozplenicy Black Beauty bardzo mało miejsca, jaka jest tam odległość od budleji do róży Lady of Shalott? Trzcinik brachyrtycha tam by pasował w miejscu rozplenicy.I dobrze że wstawiłaś zdj bo ja myślałam że chcesz posadzić trawkę na brzegu rabaty przed różą Astry zobacz na Albamarze bo ja tam zamawiałam rok temu pod koniec września ale były już przycięte bo przekwitły, więc teraz też takie pewnie będą o tej porze, ale one szybko zbudują ładny krzak w następnym roku .Stacjonarnie to ja widziałam astry w sprzedaży już pod koniec lipca...
Super zdjęcie komety i zorzy, coś pięknego. Lubię obserwować takie astronomiczne osobliwości, jak komety czy zaćmienia. Zorzę polarną czasem też widać w Przemyślu.
Astry i róże cudownie ożywiają ogród o tej porze roku. U mnie kwitną obecnie tylko tojad i werbena patagońska. I sporadycznie jakieś pojedyncze róże. Wszystko coraz bardziej zamiera przed zimą.
Z zakupem astrów wstrzymam się jednak do przyszłego roku, bo musiałabym specjalnie dla nich powiększyć rabatę, a na to nie mam już ani siły, ani ochoty.
Magda dzięki ja też lubię bardzo takie zjawiska obserwować zorze, komety No ja w tym roku nie kupiłam astrów bo nie ma tych odmian dostępnych w sprzedarzy które bym chciała... Może w przyszłym roku trafie na te odmiany