Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ichigo 19:17, 06 lis 2024

U mnie na razie tylko jeden z ciemierników zbiera się do kwitnienia. Stanowisko ma dosyć słoneczne. Wcześniej ciemierniki kwitły wiosną (marzec-kwiecień), ale były przesadzone z cienia i pewnie dlatego tak późno. Zresztą chyba wolę, żeby kwitły wiosną, bo w zimie nie bywam w ogrodzie i całe to ciemiernikowe show by mnie ominęło. A na to się właśnie zanosi.

Te rośliny przyprószone szronem - poezja.
Monika83 11:22, 07 lis 2024

Ichigo napisał(a)
U mnie na razie tylko jeden z ciemierników zbiera się do kwitnienia. Stanowisko ma dosyć słoneczne. Wcześniej ciemierniki kwitły wiosną (marzec-kwiecień), ale były przesadzone z cienia i pewnie dlatego tak późno. Zresztą chyba wolę, żeby kwitły wiosną, bo w zimie nie bywam w ogrodzie i całe to ciemiernikowe show by mnie ominęło. A na to się właśnie zanosi.

Te rośliny przyprószone szronem - poezja.
No podobno po 11 listopada ma być coraz zimniej to i kwiaty ciemierników przystopują Oszronione rośliny bardzo lubię, wygląda to bardzo malowniczo...
Sylvatika 16:47, 07 lis 2024

Przepiękne rozplenice
Szkoda chryzantem, u nas aż tak zimno nie było jeszcze i trzymają się całkiem ładnie.
ElzbietaFranka 12:08, 08 lis 2024

Monika u ciebie nawet przymrozek robi szał.
Piękny ten Marcinek rozowo-czerwony.
U mnie w tym roku nie za bardzo kwitły oprócz tych czterech przy trawach Ruby cuty. Kilka już przesadziłam.
Nawet te które w zeszłym roku moje długoletnie kwitły słabo. Przypuszczam, że miały za sucho nie rozwinęły do końca swoich Paczków. Muszę pamiętać w przyszłym roku, żeby je więcej podlewać i je więcej dokarmiać.
Masz już pięknie kwitnące ciemierniki u mnie jeszcze przy ziemi.
Pozdrawiam z szaro burej Wawy
Basieksp 13:19, 08 lis 2024

U nas narazie bez przymrozków. A ciemierniki masz śliczne moje jeszcze śpią
Monika83 09:20, 10 lis 2024

Sylvatika napisał(a)
Przepiękne rozplenice
Szkoda chryzantem, u nas aż tak zimno nie było jeszcze i trzymają się całkiem ładnie.
Sylwia rozplenice dziękują tę chryzantemę różową ze zdjęcia trochę mróz uszkodził ale ma jeszcze nowe pąki. U mnie pierwszy przymrozek pojawił się 30 września, nie pamiętam żeby tak wcześnie były przymrozki,czuję się jakbym mieszkała na Syberii
Monika83 09:25, 10 lis 2024

Basieksp napisał(a)
U nas narazie bez przymrozków. A ciemierniki masz śliczne moje jeszcze śpią
Basia ciemierniki dziękują kurcze a u mnie pierwszy przymrozek był już 30 września jak nigdy, potem na drugi dzień powtórka i w październiku też były przymrozki.Czuję się jakbym mieszkała na Syberii
Monika83 09:40, 10 lis 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Monika u ciebie nawet przymrozek robi szał.
Piękny ten Marcinek rozowo-czerwony.
U mnie w tym roku nie za bardzo kwitły oprócz tych czterech przy trawach Ruby cuty. Kilka już przesadziłam.
Nawet te które w zeszłym roku moje długoletnie kwitły słabo. Przypuszczam, że miały za sucho nie rozwinęły do końca swoich Paczków. Muszę pamiętać w przyszłym roku, żeby je więcej podlewać i je więcej dokarmiać.
Masz już pięknie kwitnące ciemierniki u mnie jeszcze przy ziemi.
Pozdrawiam z szaro burej Wawy
Elu to prawda oszronione rośliny wyglądają bajkowo, szkoda że nie zrobiłam zdjęcia sosnie wejmutce bo bardzo fajnie wyglądała taka oszroniona.Tego astra różowo-czerwonego kupiłam na targu rok temu bez nazwy, jest z tych wyższych astrów i bardzo ogołaca się od dołu.Ja zauważyłam że astry nie lubią jak je dotykają trawy , widzę to u moich, te które liście rozplenic dotykały astrów to były takie nie wyrośnięte i słabiej kwitły np.Jenny i Island Bahamas mam zdjęcia porównawcze z zeszłego roku, to w tym sezonie beznadziejnie wyglądały. A ciemierniki dziękują Podobno po 11listopada ma być coraz zimniej to i z kwiatami przystopują..
Monika83 10:09, 13 lis 2024

Jesień w zimowej szacie...
Monika83 10:11, 13 lis 2024