Basia to fakt tylko szkoda że ten aster ma bardzo małe kwiaty jak u stokrotki no ale to już taka odmiana u niego, kupiłam jego rok temu na targu był niski i wtedy wyglądał ok,ale teraz jak jest taki wysoki to poprostu jego kwiaty mało widoczne. A twoja chryzantema ma o tej porze dużo słońca?
Magda astry jak najbardziej wskazane o tej porze gwiazdorzą na rabatach,a jeszcze fajniej wyglądają posadzone większych grupach połączone z trawami, u mnie astry-marcinki-michałki-jadwiszki mają w ogrodzie dożywocie Co do twojej rabaty to zrób jak uważasz, zima to dobry czas na przemyślenia,ja też mam rozkminkę nad jedną rabatą ,,niechcianych roślin,, której nadałam nowy kształt i posadziłam kulki bukszpana i rozplenice i też niewiem czy dosadzić rozchodnik czy też nie, muszę przemyśleć to.
Basia ostatnio nocą na niebie dzieją się różne zjawiska, dosyć często pojawiają sie w naszym kraju zorze a dokładnie od tamtego roku, w poprzednich lata tego nie było...
Astry jesienią świetnie ożywiają ogród, niestety to już ostatnie kwitnące, bo za moment zaczynają ciemierniki.
Zaczynamy jesienne sprzątanie na rabatach, dużo tego.
Cudne zjawiska na niebie, też byłam wczoraj na najwyższym punkcie, widziałam ze 20 sterlinków i słabo kometę. Zdjęć brak, za mało światła na mój aparat, za to Twoje super! Jakim sprzętem?
Byłam wczoraj na wsi i zrobiłam zdjęcie tej nieszczęsnej rabaty. Okrutnie zarosła chwastami, ale na razie się do niej nie zbliżam, bo leży na niej martwy, dość posunięty w rozkładzie ptak. Nawet mąż nie chce mieć z nim nic wspólnego. Mało co na niej widać, więc podpisałam roślinki. Sama przyznaj, że trochę mało miejsca ma tam rozplenica. W związku z tym wiosną przeprowadzi się ona gdzie indziej.
Astry chyba jednak będę musiała kupić przez Internet. Wczoraj była na Zielonym Rynku moja mama i ponoć już nie mają, za późno... "Trzeba było kupować we wrześniu", powiedziała jedna ze sprzedających.
Krysia to prawda astry i chryzantemy ożywiają i zdobią ogród o tej porze, bo tylko one obecnie u mnie kwitną no i jeden ciemiernik dziś przycinałam przekwitnięte przetaczniki i rozchodniki i kilka znich porozsadzałam...