Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Monika83 17:00, 17 paź 2024

Basieksp napisał(a)
Śliczny ma kolor ten aster U mnie te wysokie też mają mniej kwiatów, dużo mniej niż te niskie. A ta różowa hryzantema u mnie jeszcze w zielonkawych pąkach, coś długo, podglądam ją, czy zdąży zakwitnąć?
Basia to fakt tylko szkoda że ten aster ma bardzo małe kwiaty jak u stokrotki no ale to już taka odmiana u niego, kupiłam jego rok temu na targu był niski i wtedy wyglądał ok,ale teraz jak jest taki wysoki to poprostu jego kwiaty mało widoczne. A twoja chryzantema ma o tej porze dużo słońca?
Monika83 17:14, 17 paź 2024

Ichigo napisał(a)
U mnie właśnie brakuje astrów... Chyba pójdę w sobotę na Zielony Rynek i coś tam kupię. Najbardziej podobają mi się te fioletowe z żółtym oczkiem.

Przed trzcinnikiem by rosła róża Lady od Shalott i ona by go zasłoniła. Myślę, że by tam pasował, bo ma bardziej wąski pokrój niż rozplenica. Tam jest mało miejsca na szerokość. Widziałam trzcinniki na rabacie u Bee z Kaszubskich piasków i tam to całkiem fajnie wygląda. A może całkiem zrezygnuję z trawy w tym miejscu... Tak w ogóle muszę zrobić zdjęcie tej mojej rabaty, bo trudno cokolwiek powiedzieć, jak się jej nie widzi.
Magda astry jak najbardziej wskazane o tej porze gwiazdorzą na rabatach,a jeszcze fajniej wyglądają posadzone większych grupach połączone z trawami, u mnie astry-marcinki-michałki-jadwiszki mają w ogrodzie dożywocie Co do twojej rabaty to zrób jak uważasz, zima to dobry czas na przemyślenia,ja też mam rozkminkę nad jedną rabatą ,,niechcianych roślin,, której nadałam nowy kształt i posadziłam kulki bukszpana i rozplenice i też niewiem czy dosadzić rozchodnik czy też nie, muszę przemyśleć to.
Monika83 17:47, 17 paź 2024

Hosty w jesiennej szacie..

Ciemiernik niger.

Schnekisen.

i pozostałe marcinki.
Monika83 18:24, 17 paź 2024

I coś nie ogrodowego, ostatnio na dniach można było zobaczyć na niebie komete tuż po zachodzie słońca

A w tamtym tygodniu była zorza..
Basieksp 20:20, 17 paź 2024

No pięknie jeszcze nigdy nie udało mi się zaobserwować u nas takiego zjawiska, szkoda, bo pięknie to wygląda
Monika83 09:40, 18 paź 2024

Basieksp napisał(a)
No pięknie jeszcze nigdy nie udało mi się zaobserwować u nas takiego zjawiska, szkoda, bo pięknie to wygląda
Basia ostatnio nocą na niebie dzieją się różne zjawiska, dosyć często pojawiają sie w naszym kraju zorze a dokładnie od tamtego roku, w poprzednich lata tego nie było...
Sonka 09:54, 18 paź 2024

Astry jesienią świetnie ożywiają ogród, niestety to już ostatnie kwitnące, bo za moment zaczynają ciemierniki.
Zaczynamy jesienne sprzątanie na rabatach, dużo tego.
Kordina 13:10, 18 paź 2024

Cudne zjawiska na niebie, też byłam wczoraj na najwyższym punkcie, widziałam ze 20 sterlinków i słabo kometę. Zdjęć brak, za mało światła na mój aparat, za to Twoje super! Jakim sprzętem?
Ichigo 16:13, 18 paź 2024

Monika83 napisał(a)
Magda astry jak najbardziej wskazane o tej porze gwiazdorzą na rabatach,a jeszcze fajniej wyglądają posadzone większych grupach połączone z trawami, u mnie astry-marcinki-michałki-jadwiszki mają w ogrodzie dożywocie Co do twojej rabaty to zrób jak uważasz, zima to dobry czas na przemyślenia,ja też mam rozkminkę nad jedną rabatą ,,niechcianych roślin,, której nadałam nowy kształt i posadziłam kulki bukszpana i rozplenice i też niewiem czy dosadzić rozchodnik czy też nie, muszę przemyśleć to.

Byłam wczoraj na wsi i zrobiłam zdjęcie tej nieszczęsnej rabaty. Okrutnie zarosła chwastami, ale na razie się do niej nie zbliżam, bo leży na niej martwy, dość posunięty w rozkładzie ptak. Nawet mąż nie chce mieć z nim nic wspólnego. Mało co na niej widać, więc podpisałam roślinki. Sama przyznaj, że trochę mało miejsca ma tam rozplenica. W związku z tym wiosną przeprowadzi się ona gdzie indziej.

Astry chyba jednak będę musiała kupić przez Internet. Wczoraj była na Zielonym Rynku moja mama i ponoć już nie mają, za późno... "Trzeba było kupować we wrześniu", powiedziała jedna ze sprzedających.
Monika83 16:55, 18 paź 2024

Sonka napisał(a)
Astry jesienią świetnie ożywiają ogród, niestety to już ostatnie kwitnące, bo za moment zaczynają ciemierniki.
Zaczynamy jesienne sprzątanie na rabatach, dużo tego.
Krysia to prawda astry i chryzantemy ożywiają i zdobią ogród o tej porze, bo tylko one obecnie u mnie kwitną no i jeden ciemiernik dziś przycinałam przekwitnięte przetaczniki i rozchodniki i kilka znich porozsadzałam...