Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Monika83 10:59, 24 lut 2025

Kordina napisał(a)
Mnie też spodobało się imię Bazyl, fajne oryginalne, Marta pierwszy raz słyszę, że bazyl to brzydka dziewczyna to jakieś tubylcze
To fakt bardzo oryginalne ma
Monika83 11:02, 24 lut 2025

MartaCho napisał(a)
To jest chłopczyk prawda? Mi tez Bazyl z Bazylią się skojarzył, albo jakimś Bazylim lub Baltazarem
Aż sprawdziłam z ciekawości:

BAZYL

W naszych rejonach nie stosuje się takiego określenia, nie słyszałam do tej pory przynajmniej. U Was się tak określa dziewczęta o nienachalnej urodzie?

Marta tak chłopczyk Mnie się Bazyl kojarzy z Bazylim. Pamiętam z podstawówki jak chłopaki z klasy przezywali sie ,,ty Bazylu,, albo ,,jaki Bazyl z ciebie,,
Monika83 11:05, 24 lut 2025

MartaCho napisał(a)
Naprawdę? Mi też się podoba!
Witamy nowego członka Waszej rodziny!
Fajnie, że się zdecydowałaś
Ja na początku też tak zareagowałam śmiechem jak zapytałam o jego imię, myślałam że znajoma żartuje ale jednak nie jak zobaczyłam w papierach Co ciekawe jego rodzeństwo ma ładniejsze imiona Rosa,Lili i Teo.
Monika83 11:14, 24 lut 2025

April napisał(a)

Nie żartuj Nie mają wyobraźni? Pomyśl tylko, skrót od Bazylei, pachnącej bazylii albo wołaj na niego Bazzz Odzwierciedla zadziorny charakter.
Ja kiedyś przygarnęłam psa, który nazywał się Bastek, wielki golden retriver. Też imię mi nie pasowało. Wołaliśmy na niego Baas
Kot przygarnięty był Gandalf a został Simba bo taki król zwierząt. Zresztą dalej jest z nami, to ten z awatara.
Zwierzę do zmodyfikowania imienia się przyzwyczai, trudniej jak zmienisz zupełnie.
A tak naprawdę, jak się woła na zwierzę to wyjdzie z czasem Mój mąż na kocura woła Gamoń I on też wie że to o nim, o kocie znaczy się
Nie żartuje Mnie kojarzy się z Bazylim ,taka moja pierwsza myśl była.Bastek i Bass oba ładne imiona.A jak ci się udało zmienić imię u kota który jest obecnie u ciebie? Bo w papierach miał napewno wpisane Gandalf... Ja na mojego kota często mówię cwaniaczek
Monika83 11:28, 24 lut 2025

Basieksp napisał(a)
Fajny jest, imię też ok Mi się podoba też mamy kota niewychodzącego, tylko że nasz, nawet na smyczy nie lubi zbytnio na dwór wychodzić, szczególnie jak zimno i mokro, szybko do domu ucieka. Nasz nie interesuje się obcymi kotami, nie musi, Aza mu je przegania, taka współpraca
Basia ten mój to już napewno nie będzie wychodzący na dwór,mieszkam przy ulicy, wszystkie koty przez auta były potrącone, tak jak i Kolin.Niestety ale na ulicy to jak tor wyścigowy,jadą ile auto wyciągnie aż strach pomyśleć jak by tak któreś dziecko małe od sąsiadów wybiegło..
April 11:29, 24 lut 2025

A co za różnica co kot ma w papierach? I tak nigdy nie będą ci potrzebne, no chyba że o wystawach myślisz
Nawet nie pamiętam czy u veta ma Simba czy Gandalf, chyba zostało Gandalf. A w domu jest Simba i już. Pytanie jak szybko się futrzak przyzwyczai. Reszta nie ma znaczenia.

Bazyl... oczka jak Bazyliszek więc imię baaardzo trafione
Wyjdzie w praniu
Monika83 11:37, 24 lut 2025

April napisał(a)
A co za różnica co kot ma w papierach? I tak nigdy nie będą ci potrzebne, no chyba że o wystawach myślisz
Nawet nie pamiętam czy u veta ma Simba czy Gandalf, chyba zostało Gandalf. A w domu jest Simba i już. Pytanie jak szybko się futrzak przyzwyczai. Reszta nie ma znaczenia.

Bazyl... oczka jak Bazyliszek więc imię baaardzo trafione
Wyjdzie w praniu
Nie na wystawy No właśnie chodzi mi u weterynarza jak wygląda to wtedy? Pamiętam jak pierwszy raz byłam z Kolinem to musiałam papiery jego pokazać no i odrazu na kompa wpisany był imię,jakiej rasy itd.
April 12:02, 24 lut 2025

To u veta niech będzie dwojga imion Bazyli- coś tam, co wymyślicie i już. Pierwszy raz u veta chyba też eM zabierał papiery. Gdzie do veta jeździsz? Do Ediny?
Alija 13:11, 24 lut 2025

Monika, bardzo mi przykro z powodu Colina, wiem, jak to jest, sama kilka razy już to przeżyłam.
Nowa pociecha przecudnej urody, słodziak, a imię Bazyl bardzo mi się podoba.
Monika83 09:13, 25 lut 2025

April napisał(a)
To u veta niech będzie dwojga imion Bazyli- coś tam, co wymyślicie i już. Pierwszy raz u veta chyba też eM zabierał papiery. Gdzie do veta jeździsz? Do Ediny?
Nie no będzie przy jednym imieniu Bazyl Do veta jeździłam na ul Weteranów ,,vet przyjaciele,, W Edinie jest drogo