Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Monika83 07:44, 24 lut 2025

Kordina napisał(a)
Ale ze spojrzenia jakaś cwaność wychodzi lisek koci
Bożenko to cwany lisek zniego
April 08:39, 24 lut 2025

Nowy członek rodziny To się zacznie ustawianie pozycji w stadzie Widać że charakterny Ale imię Bazyl bardzo mi się podoba Oryginalne
Monika83 09:07, 24 lut 2025

April napisał(a)
Nowy członek rodziny To się zacznie ustawianie pozycji w stadzie Widać że charakterny Ale imię Bazyl bardzo mi się podoba Oryginalne
Jola jesteś pierwszą osobą której podoba się jego imię, bo każdy ze znajomych moich,męża i dzieci i ogólnie z rodziny reagował poprostu śmiechem i mówiąc no imię to ma do du..
MartaCho 09:27, 24 lut 2025

Naprawdę? Mi też się podoba!
Witamy nowego członka Waszej rodziny!
Fajnie, że się zdecydowałaś
April 09:33, 24 lut 2025

Monika83 napisał(a)
Jola jesteś pierwszą osobą której podoba się jego imię, bo każdy ze znajomych moich,męża i dzieci i ogólnie z rodziny reagował poprostu śmiechem i mówiąc no imię to ma do du..

Nie żartuj Nie mają wyobraźni? Pomyśl tylko, skrót od Bazylei, pachnącej bazylii albo wołaj na niego Bazzz Odzwierciedla zadziorny charakter.
Ja kiedyś przygarnęłam psa, który nazywał się Bastek, wielki golden retriver. Też imię mi nie pasowało. Wołaliśmy na niego Baas
Kot przygarnięty był Gandalf a został Simba bo taki król zwierząt. Zresztą dalej jest z nami, to ten z awatara.
Zwierzę do zmodyfikowania imienia się przyzwyczai, trudniej jak zmienisz zupełnie.
A tak naprawdę, jak się woła na zwierzę to wyjdzie z czasem Mój mąż na kocura woła Gamoń I on też wie że to o nim, o kocie znaczy się
MartaCho 09:46, 24 lut 2025

To jest chłopczyk prawda? Mi tez Bazyl z Bazylią się skojarzył, albo jakimś Bazylim lub Baltazarem
Aż sprawdziłam z ciekawości:

BAZYL

W naszych rejonach nie stosuje się takiego określenia, nie słyszałam do tej pory przynajmniej. U Was się tak określa dziewczęta o nienachalnej urodzie?

Kordina 10:15, 24 lut 2025

Mnie też spodobało się imię Bazyl, fajne oryginalne, Marta pierwszy raz słyszę, że bazyl to brzydka dziewczyna to jakieś tubylcze
MagdaLenka 10:27, 24 lut 2025

Kordina napisał(a)
Marta pierwszy raz słyszę, że bazyl to brzydka dziewczyna to jakieś tubylcze

W moich rejonach to określenie funkcjonuje wśród młodzieży. To skrót od bazyliszka...
Basieksp 10:36, 24 lut 2025

Fajny jest, imię też ok Mi się podoba też mamy kota niewychodzącego, tylko że nasz, nawet na smyczy nie lubi zbytnio na dwór wychodzić, szczególnie jak zimno i mokro, szybko do domu ucieka. Nasz nie interesuje się obcymi kotami, nie musi, Aza mu je przegania, taka współpraca
Monika83 10:58, 24 lut 2025

MagdaLenka napisał(a)

W moich rejonach to określenie funkcjonuje wśród młodzieży. To skrót od bazyliszka...
Magda masz racje bo córka tak mówi do niego Bazyliszek