Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Monika83 09:55, 05 mar 2025

Margo2 napisał(a)
Piękny jest
Mi zdecydowanie bardziej podoba się imię Bazyl, niż imiona jego rodzeństwa. Tamte są takie normalne, a to jest oryginalne.
Ze spojrzenia to prawie taki jak mój. Ale mój nie rozrabia, jest niedotykalski.
Gosia mnie podobają się imiona jego rodzeństwa,fakt że jego imię oryginalne jest ale i tak nazywam jego Bazyli-BazyliszekMój rozrabia bo jest młody kociak wczoraj skończył 4mies,i czekam cierpliwie do maja na kastracje i wtedy może będzie spokojniejszy
Monika83 10:05, 05 mar 2025

Ichigo napisał(a)
Mnie też podoba się imię Bazyl, pasuje do kota. Zupełnie jak Bonifacy, ten od Filemona.

Jedna z moich kotek miała w papierach od hodowcy, że na imię ma Luiza... W ogóle to imię mi nie odpowiadało. Szybko nazwałam ją Tutiki (postać z Muminków) i tak już zostało. To kotka rasy syjamskiej i naprawdę wygląda, jakby urwała się z Muminków
Magda do niego oj tak pasuje imię Bazyl bo broii na potęge Luiza też fajne imię.. Muminki to była moja ulubiona bajka z dzieciństwa ale zupełnie nie pamiętam tej postaci Tutiki.
Monika83 10:06, 05 mar 2025

Sonka napisał(a)
Śliczny zwierzak, moja córka ma hodowlę kotów brytyjskich.Przeróżnej masści
o to dobrze wiedzieć
Monika83 10:10, 05 mar 2025

Sonka napisał(a)
Ciemierniki masz wyjątkowo bujne, u mnie rosną kilka lat i nie są takie bujne jak Twoje, Słabo mi się sieją.Rosną w kwaśnej raczej ziemi, bo blisko rodo.
Krysia moje też bardzo słabo się sieją i chyba wiem dlaczego,przymrozek jak uszkodzi kwiaty to nasion już nie zawiążą.Kwaśna ziemia im nie służy raczej szkodzi tak jak i mech trzeba jego usuwać.
Monika83 10:21, 05 mar 2025

DariaB napisał(a)
Przykro mi z powodu straty kota Ja dlatego mojej niw wypuszczam i chodzę z nią nią smyczy.
Nowy członek rodziny jest piękny, co to za rasa? I Bazyl to super imię, Ci co się śmieją się ni znają. Miałam kiedyś kota, który miał na imię Bazyli, nie wiem czy pamiętacie bajkę Domisie, na cześć Domisia Bazylego tak dostał na imię, wtedy córka była mała i namiętnie Domisie oglądała
Daria no słabo jest jak nie ma znami Kolina,kilka lat znami był... Ja Bazyliszka nie będę przyzwyczajała na dwór, mieszkam przy ulicy gdzie kierowcy traktują tę szose jak tor wyścigowy. Bazyl jest rasy Szkocki prostouchy długowłosy.

Domisie tą bajke to moje córki kiedyś oglądały dlatego nazywają Bazyla Bazyli
DariaB 10:49, 05 mar 2025

Monika83 napisał(a)
Daria no słabo jest jak nie ma znami Kolina,kilka lat znami był... Ja Bazyliszka nie będę przyzwyczajała na dwór, mieszkam przy ulicy gdzie kierowcy traktują tę szose jak tor wyścigowy. Bazyl jest rasy Szkocki prostouchy długowłosy.

Domisie tą bajke to moje córki kiedyś oglądały dlatego nazywają Bazyla Bazyli

Matko kochana jaki przystojniak! Naucz go chodzić na smyczy i zabieraj na spacerki. Ja moją kocię przypinam ze smyczą w ogrodzie i mam ją na oku, jak pracuję w ogrodzie to ona też jest ze mną, oczywiście na smyczy. Może i jest to śmieszne ale dla mnie bezpieczeństwo kota jest najważniejsze, dzieci by mi nie wybaczyły gdybym ją puściła i coś by się jej stało.
Monika83 10:30, 06 mar 2025

DariaB napisał(a)

Matko kochana jaki przystojniak! Naucz go chodzić na smyczy i zabieraj na spacerki. Ja moją kocię przypinam ze smyczą w ogrodzie i mam ją na oku, jak pracuję w ogrodzie to ona też jest ze mną, oczywiście na smyczy. Może i jest to śmieszne ale dla mnie bezpieczeństwo kota jest najważniejsze, dzieci by mi nie wybaczyły gdybym ją puściła i coś by się jej stało.
Daria ten przystojniak i cwaniaczek smycz przegryzł
Monika83 12:36, 06 mar 2025

Z dzisiejszego dnia...
Monika83 12:41, 06 mar 2025

Kordina 12:42, 06 mar 2025

Jak cudnie, już takie rozwinięte