Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Adela 08:37, 30 cze 2022

Monika83 napisał(a)
. Podsypuje je siarczanem glinu.

Czytałam też o podlewaniu i oprysku. Też chcę swoją Divę F. odróżowić (ale to w przyszłym sezonie). Sprzedawca mówił o opryskach właśnie.
April 08:42, 30 cze 2022

Siarczan glinu, zapisałam, muszę nabyć. Bo nawet moja Blue Bird jest raczej pink
Monika83 14:50, 30 cze 2022

Adela napisał(a)

Czytałam też o podlewaniu i oprysku. Też chcę swoją Divę F. odróżowić (ale to w przyszłym sezonie). Sprzedawca mówił o opryskach właśnie.
. Można i podlewać jak to woli mnie wygodniej jest podsypywać.Dive jakoś ciężko jest zabarwić na niebiesko jako jedyna z moich ogrodówek, z pozostałymi nie ma trudności w zabarwieniu.Od wiosny tamtego roku podsypuje ją siarczanem i jak do tej pory jest fioletowa.
Monika83 14:56, 30 cze 2022

April napisał(a)
Siarczan glinu, zapisałam, muszę nabyć. Bo nawet moja Blue Bird jest raczej pink
. Ja w przyszłym roku to i moją różową Bouqet Rose zabarwie na niebiesko i wtedy będzie Bouqet Bluebardziej niebieskie hortensje mnie się podobają niż różowe
Monika83 22:26, 02 lip 2022

Młodziak Julisa.

Curly Sparkle.
Monika83 22:36, 02 lip 2022

Red Baron

Diva Fiore.
Alija 22:40, 02 lip 2022

Piękną masz kolekcję hortensji . Będę podziwiać u Ciebie, ja mam kilka, ale w ogóle nie mają pąków kwiatowych,
a w te upały słońce poprzypalało im liście, dobrze będzie jak przyżyją tą suszę.
Monika83 22:41, 02 lip 2022

Endles.
malgorzataka... 10:20, 03 lip 2022

Oj ta szlachcianka Endles urodą przebija wszystkie--subtela w kolorze.
Monika83 13:51, 03 lip 2022

Alija napisał(a)
Piękną masz kolekcję hortensji . Będę podziwiać u Ciebie, ja mam kilka, ale w ogóle nie mają pąków kwiatowych,
a w te upały słońce poprzypalało im liście, dobrze będzie jak przyżyją tą suszę.

Powiem ci że u mnie też niektóre nie mają pąków mimo okrycia nie zakwitną np.Early Blue, Masja, Hopcorn,Leuchtefeuer, Princess Diana,You &Me Forever, rozczarowały mnie one. Nie okryta na zime You & Me Inspire też bez kwiatów w tym roku, jednym kwiatkiem zakwitnie You &Me Love, ta mnie zaskoczyła. Magicale Amethyst i Revolution mszyca zjadła pąki, więc w tym roku kwiatów już nie zobaczę u nich Moje ogrodówki od strony zachodniej
rosnące przy scianie domu też trochę słońce im liście przypaliło.