. Można i podlewać jak to woli mnie wygodniej jest podsypywać.Dive jakoś ciężko jest zabarwić na niebiesko jako jedyna z moich ogrodówek, z pozostałymi nie ma trudności w zabarwieniu.Od wiosny tamtego roku podsypuje ją siarczanem i jak do tej pory jest fioletowa.
. Ja w przyszłym roku to i moją różową Bouqet Rose zabarwie na niebiesko i wtedy będzie Bouqet Bluebardziej niebieskie hortensje mnie się podobają niż różowe
Piękną masz kolekcję hortensji . Będę podziwiać u Ciebie, ja mam kilka, ale w ogóle nie mają pąków kwiatowych,
a w te upały słońce poprzypalało im liście, dobrze będzie jak przyżyją tą suszę.
Powiem ci że u mnie też niektóre nie mają pąków mimo okrycia nie zakwitną np.Early Blue, Masja, Hopcorn,Leuchtefeuer, Princess Diana,You &Me Forever, rozczarowały mnie one. Nie okryta na zime You & Me Inspire też bez kwiatów w tym roku, jednym kwiatkiem zakwitnie You &Me Love, ta mnie zaskoczyła. Magicale Amethyst i Revolution mszyca zjadła pąki, więc w tym roku kwiatów już nie zobaczę u nich Moje ogrodówki od strony zachodniej
rosnące przy scianie domu też trochę słońce im liście przypaliło.