Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Linka 22:40, 20 maj 2011

Wpadam w podzięce. Pojaśniłaś mi obraz tego nasadzenia. Fajnie rysujesz, czytelnie.
Dziękuję.

Pochwal się teraz Ty co pięknego stworzyłaś z tymi kulami . Myślę że zagościły gdzieś na froncie
Syla 22:48, 20 maj 2011

Pokażę prace z dzisiejszego dnia. Padam na twarz i zaraz zmykam lulkać.

Dosadziłam żurawkę citronellę , jutro nabędę jeszcze parę i dosadzę dla zagęstnienia :

Następnie zabrałam się za przesadzanie roślin które przeszkadzały podczas przekopywania rabaty pod cisy na pniu, i póki co znalazły się tutaj :

Na razie niech sobie tutaj grzecznie rosną ale co z nimi będzie dalej to jeszcze pomyślę.

No i rabata przekopana w niewielkiej co prawda części ale już jakiś kroczek wykonany na przód. Przede mną oczywiście równanie kantów trawy oraz jej dosiewanie w niektórych miejscach :

Resztę roślin czeka emigracja do ogrodu maminego . Pewnie i te powyższe również , ale najpierw muszę się z tą myślą oswoić ..... Tak ciężko rozstawać się z roślinkami . No nic potrzebuję trochę czasu.
Syla 22:50, 20 maj 2011

Linka napisał(a)
Wpadam w podzięce. Pojaśniłaś mi obraz tego nasadzenia. Fajnie rysujesz, czytelnie.
Dziękuję.

Pochwal się teraz Ty co pięknego stworzyłaś z tymi kulami . Myślę że zagościły gdzieś na froncie

Na razie przygotowuję rabatę pod nasadzenia. Myślę , że w poniedziałek usiądą na swoich miejscach
Matka 22:54, 20 maj 2011

Nie mogę doczekać się widoku tej rabaty przy wjeździe po prawej(dobrze kojarze?to tam gdzie byly begonie?)pokaż szybko co tam zrobiszi juz nie przesadzaj tych roślinek więcej!niech sobie tam rosną!na tej rabacie gdzie 3 Daisy masz
Sebek 23:00, 20 maj 2011

Ja w sumie nie mam zamiaru kupować citronelek, ale nie wiem czy się nie skuszę. Ale to już wiesz
Linka 23:21, 20 maj 2011

Jaka Ty dokładna jesteś. Wszystko takie wygłaskane
Jak zobaczyłam , że masz przechowalnie to się pocieszyłam, że nie tylko ja z roślinami po podwórku tańcuję
Matka 23:25, 20 maj 2011

A ja nie widziałam Sylwiowej przechowalni?

Sylwia i jak soczek z buraczka?yummy?
monteverde 01:18, 21 maj 2011

buraczek jak buraczek , pokrzywa lepsza, żelazo jej potrzebne) a rabaty śliczne)
Ana 09:56, 21 maj 2011

Rabaty super! Jak ta citronellka przepięknie wygląda, narobiłaś mi na nią smaka - tylko nie wiem gdzie ją posadzić
Syla 17:14, 21 maj 2011

Ana napisał(a)
Rabaty super! Jak ta citronellka przepięknie wygląda, narobiłaś mi na nią smaka - tylko nie wiem gdzie ją posadzić

Ja lubię rozjaśniać zacienione miejsca jasnymi kolorami i tam żurawka Citronelle najbardziej mi odpowiada U mnie co prawda tak na razie nie jest ale będzie