Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 14:00, 12 wrz 2011

Pospolite pelargonie mają się doskonale ....
Kilka fotografii

Ogromniaste lipy na drugim planie ...

popcorn 14:15, 12 wrz 2011

Pięknie u Ciebie, Sylwio!
Te kwitnące trawy to miskanty, ale jakie?
Nawet jeśli to będzie 3x300 cebul to i tak nie jest to straaaasznie dużo jak na tak duży ogrod. Tez zdecydowanie jestem za cebulami u Ciebie!!
anula_wn 14:58, 12 wrz 2011

Sylwia, super zgrane kwiaty z poduchami na mebelkach ! fajnie to wygląda a trawy piękne !!! ja je dopiero zaczynam kochac. Krokusy koniecznie, pomalutku dasz radę ! a wiosną tabliczka jak pisze Danusia : NIE KOSIC !

bedzie pięknie!
Syla 15:52, 12 wrz 2011

anula_wn napisał(a)
Sylwia, super zgrane kwiaty z poduchami na mebelkach ! fajnie to wygląda a trawy piękne !!! ja je dopiero zaczynam kochac. Krokusy koniecznie, pomalutku dasz radę ! a wiosną tabliczka jak pisze Danusia : NIE KOSIC !

bedzie pięknie!

Karolin - 3x 300 to propozycja Anula_wn - Ani ....Mam nadzieję , że pogoda nasadzeniom dalszym będzie sprzyjać i zdrowie dopisywać . Bo to są dwa czynniki, które będą decydować czy dam czy nie dam radę cebulkom . Te trawki kwitnące to Miscanthus Malepartus .....

Ania - miałam nadzieję , że ktoś to zauważy Fajnie , że trafiło na Ciebie

A co do krokusów to na pewno na rabaty ..... na trawę nigdy !!! .... Po co mam się dodatkowo stresować
jotka 16:05, 12 wrz 2011

Sylwia, trudno się dziwić pelargoniom, że tak ładnie się prezentują

Doniczki gustowne, a przybranie z wilczomlecza dodaje im jeszcze splendoru

Ja wilczomlecz odkryłam dopiero w tym roku i zauważyłam, ze świetnie komponuje się z wieloma roslinami
Syla 16:42, 12 wrz 2011

jotka napisał(a)
Sylwia, trudno się dziwić pelargoniom, że tak ładnie się prezentują

Doniczki gustowne, a przybranie z wilczomlecza dodaje im jeszcze splendoru

Ja wilczomlecz odkryłam dopiero w tym roku i zauważyłam, ze świetnie komponuje się z wieloma roslinami

Jolu , ja na wilczomlecz i jednoroczną lobelię przypadkowo natknęłam się w maleńkim sklepiku na wsi. Kupiłam tam również begonie w różnych kolorach .... Warto zaglądać do takich niepozornych miejsc ....
shrekol 18:00, 12 wrz 2011

Sylwia ale fajne te miscanty i sadz cebulki popieram, ja chcę coś na ulicy dosadzić bo na wiosnę tam pusto mam ale tam to takie najtańsze najzwyklejsze tulipany pójdą
an_tre 18:05, 12 wrz 2011

Sylwia ja zawsze mówię, że masz fajne pomysły wilczomlecz też odkryłam dopiero w tym roku
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Syla 18:06, 12 wrz 2011

shrekol napisał(a)
Sylwia ale fajne te miscanty i sadz cebulki popieram, ja chcę coś na ulicy dosadzić bo na wiosnę tam pusto mam ale tam to takie najtańsze najzwyklejsze tulipany pójdą

Jest tyle różnych rzeczy w ogrodzie do zakończenia w tym sezonie , że nie mam czasu cieszyć się tym co już jest .... zobaczymy .... ja również dołączam do popierających sadzenie cebulek !!!
Syla 18:12, 12 wrz 2011

an_tre napisał(a)
Sylwia ja zawsze mówię, że masz fajne pomysły wilczomlecz też odkryłam dopiero w tym roku

Pomysł , jak pomysł Aniu , jednemu się podoba a drugi pokręci nosem Ale te tzw uzupełniacze , przypadły mi do gustu !!! Podglądam również Tynę - tworzy suptelne kompozycje , które przyciągają uwagę .....