Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

monteverde 20:33, 13 lis 2011

ja już musiałam wodę u siebie zakręcić
Syla 21:09, 13 lis 2011

Sebek napisał(a)
A wiesz, że wczoraj też miałem zamiar owinąć jednego iglaka lampkami

Już miałem je w ręce, ale jak zobaczyłem sąsiadkę w oknie to zrezygnowałem

A co ślicznotka Cię speszyła ????
Syla 21:10, 13 lis 2011

anetawi napisał(a)
Ja też w tamtym roku, jak byłam w ciąży, rozwiesiłam lampki w listopadzie. W grudniu było jak znalazł. Po co się na mrozie męczyć. Teraz też tak zrobię.

Co racja to racja . Im wcześniej tym później mniej do zrobienia
Syla 21:16, 13 lis 2011

Joanka napisał(a)
Stęskniłam się za Tobą

Ciekawa jestem tej świątecznej dekoracji Choinka bardzo ładnie się prezentuje przed domem

I nawzajem Joanko, bardzo, bardzo Taką miałam ochotę na wspólny majowy wyjazd a tu kiszka.....

Nic ciekawego te ozdóbki , zwykłe żaróweczki świecące na biało , i tyle . Nie będzie przesady
Syla 21:21, 13 lis 2011

mysza napisał(a)

a co robiłaś? grabiłaś liście?

Liśćmi Aniu zajął się mój M i zrobił to znakomicie .... Powybierał również liście z rynien bo one zapychają się szybciutko , taką ilością , mają prawo Dzięki pomocy M ,liście wyzbierane , będzie również już rozwieszane oświetlenie świąteczne co by nie zawracać sobie głowy potem /pierszy raz ozdobię sobie choinkę przed wejściem do domu i niewielki skrawek frontowego dachu , białym oświetleniem/ Od taki mały świąteczny akcencik

Mnie natomiast zostało podlewanie Stoję przy każdym drzewie i liczę do 50 aby każde dostało sprawiedliwie tyle samo wody a przy mniejszych do 20 ...... Kombinuję jak mogę , choć i tak do końca nie wiem czy wystarczająco dobrze..... Męczą mnie te ciągłe wątpliwości

Sylwia podpisuje się pod ostatnimi zdaniami , mam to samo .M liście grabi , a ja wodę leję pod roślinki.I zastanawiam się , zwijać węże czy jeszcze nie .Dziś sadziłam kule bukszpanowe i też wątpliwości , dobrze że je sadziłam teraz , czy trzeba było poczekać z zakupem do wiosny .Może przezimują i obejdzie się bez większych strat .

Nic im nie będzie, wiosną ucieszą świeżymi przyrostami i tego się trzymamy tak ???
Kraniki z wodą zakręcam a węże z całą resztą chowam do garażu, coś mi tam M tłumaczył, że to i owo pęka
an_tre 21:33, 13 lis 2011

Oj pęka, Sylwio, mnie pękł zawór od kranu ogrodowego i miałam podlewanie bez stania z wężem niby nie było dużego mrozu, a jednak...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Syla 21:37, 13 lis 2011

an_tre napisał(a)
Oj pęka, Sylwio, mnie pękł zawór od kranu ogrodowego i miałam podlewanie bez stania z wężem niby nie było dużego mrozu, a jednak...

Tak , tak , należy chować bo niestety pęka !!! A pozytywnie opiniowałam posadzone bukszpany myszki
Sebek 21:42, 13 lis 2011

Syla napisał(a)

A wiesz, że wczoraj też miałem zamiar owinąć jednego iglaka lampkami

Już miałem je w ręce, ale jak zobaczyłem sąsiadkę w oknie to zrezygnowałem

A co ślicznotka Cię speszyła ????

Taaa - stara dewotka

hanka_andrus 21:42, 13 lis 2011

U nas działkowe krany już bez wody od 15 października.
agniecha973 09:47, 14 lis 2011

Witaj Sylwio,
Chcę zaznaczyć swoją obecność w Twoim wątku. Podglądam Cię od kilku dni i czytam o Twoich zmaganiach z ogrodem jak dobrą powieść. Niestety dopiero dotarłam do 187 strony, a czasu na czytanie mało. Nie wytrzymałam i podglądnęłam kilka ostatnich stron, takie małe oszustwo he,he. Twój wątek bardzo mnie zauroczył. Jak na razie jesteś drugim wzorem do naśladowania po Danusi. Brawo kobieto! Muszę założyć swój wątek, bo widzę, że pięknie tu sobie pomagacie. Przyznam, że po cichutku będę liczyć również na Waszą pomoc. Pozdrawiam bardzo serdecznie. Co Ty będziesz robić w zimie? Masz jakieś zastępcze hobby?
Agnieszka