Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 18:53, 02 mar 2012

Kaisia napisał(a)
Sylwia jestem w szoku, kiedy Wy to wszystko zrobicie.... ale patrząc na postepy zeszłego sezonu myślę ze to bedzie bardzo szybko.
To bedzie istna rewolucja, przewrócicie wszystko do góry nogami

Kasia ,nic na siłę i szybko ..... ile zdążymy to tyle zrobimy ....Kolejność prac musi być zachowana , żeby jedna praca nie zniszczyła tego co już będzie zrobione ..... Najgoryszym jest fakt , że do ogrodu mam wąski wjazd obok tarasu i tylko tam .... A trzeba będzie przewozić materiał , włącznie z głazami. Boję się o roślinki .....Aż strach pomyśleć.....
Kaisia 18:58, 02 mar 2012

To prawda nic na siłę wszystko w swoim czasie.
Wiem o co się boisz z tym przewożeniem, jak jest wąsko łatwo nie bedzie, my głazy przewoziliśmy na paleciaku bo niczym innym wjechać się nie dało, ale głazy to pewnie w tym wszytskim mały problem, bedą wieksze rzeczy do przemieszczenia.
Syla 19:09, 02 mar 2012

Kaisia napisał(a)
To prawda nic na siłę wszystko w swoim czasie.
Wiem o co się boisz z tym przewożeniem, jak jest wąsko łatwo nie bedzie, my głazy przewoziliśmy na paleciaku bo niczym innym wjechać się nie dało, ale głazy to pewnie w tym wszytskim mały problem, bedą wieksze rzeczy do przemieszczenia.

Mam obawy, ogromne . Beton , głazy i jeszcze całe olbrzymie konstrukcje wraz z oknami . U mnie również nic większego nie wjedzie jak Avant lub Bobcat ..... No dobra , nie zamartwiam się na zapas ..... będzie jak będzie ...... Przetrwam to jakoś..... Bo energii we mnie coraz mniej , jak teraz się za to nie wezmę to później już nie będzie mi się chciało .....
nieszka 19:22, 02 mar 2012

Witam Sylwia
Cały zeszły sezon oglądałam postępy prac u Ciebie w ukryciu i byłam pod wrażeniem ilości jaką Ci się udało przerobić. Widzę że i w tym roku nie odpuszczasz i poprzeczkę zawiesiłaś wysoko
Zapisuje się do kibicowania. Tym razem jawnie
Bogdzia 19:25, 02 mar 2012

Syla napisał(a)

[b]Kasia
- obecnie ustalam plan poszczególnych prac ogrodowych ....
Zaczniemy pewnie od usunięcia skaniaka , żeby pojazd kołowy miał możliwość przejazdu .........
Potem usunięcie śmieciowiska zeszłorocznego.......
Następnie wiata oraz wodospad..........
W następnej kolejności pomyślimy o murkach i podsypaniu ziemi na równi na skalniaku i zawężenie go w dwóch miejscach.......
Potem taras letni wraz z zimowym , zarys ostatecznych rabat w ogrodzie- przygotowanie ziemi pod nowe nasadzenia , nawodnienie wraz z założeniem nowego trawnika , nowe oświetlenie ogrodu . Prace zakończą się na przekładaniu kostki na całej posesji ..... życia mi braknie

Straszny ogrom pracy zaplanowałas, ale po tym co juz widziałam wierzę że dasz radę bo teraz będziesz miec ludzi do roboty a w tamtym roku mnóstwo pracy zrobiłaś sama. Powodzenia.
Gabriela 19:26, 02 mar 2012

Syla napisał(a)
Celinko - dołącz do piernikowej grupy jeśli masz ochotę

Kasia - obecnie ustalam plan poszczególnych prac ogrodowych ....
Zaczniemy pewnie od usunięcia skaniaka , żeby pojazd kołowy miał możliwość przejazdu .........
Potem usunięcie śmieciowiska zeszłorocznego.......
Następnie wiata oraz wodospad..........
W następnej kolejności pomyślimy o murkach i podsypaniu ziemi na równi na skalniaku i zawężenie go w dwóch miejscach.......
Potem taras letni wraz z zimowym , zarys ostatecznych rabat w ogrodzie- przygotowanie ziemi pod nowe nasadzenia , nawodnienie wraz z założeniem nowego trawnika , nowe oświetlenie ogrodu . Prace zakończą się na przekładaniu kostki na całej posesji ..... życia mi braknie

Ewuś - napewno zaglądnę do Kulasa .... dziękuję

Sylwia, Ty właściwie urządzasz ogród od początku, zostaną Ci tylko te rabaty na końcu i z lewej strony. Chyba dobrze myślę? Ależ przedsięwzięcie!
Syla 19:40, 02 mar 2012

Nieszka - bardzo dziękuję .....

Bogdzia - w tym roku uruchomię palec wskazujący......dziękuję

Gabriela - no taki jest tytuł mojego wątku Specjalnie nie brałam się za prawą stronę ogrodu . Pozostawiłam wolne miejsca na słonecznej części rabat aby poprzesadzać na chwilę rośliny ze skalniaka..... To co mogłam posadzić przed to posadziłam .... Reszta pozostanie na przyszły sezon do uzupełnienia..... Ale to już będzie sama przyjemność
Gabrysiu bez pośpiechu ...... od wiosny działamy o ile zdrowie dopisze bo to najważniejsze
Sebek 19:48, 02 mar 2012

Sylwia - ale jak to przekładanie całej kostki - wymiana całości????? Szaleńcza jesteś, szaleńcza
Syla 20:59, 02 mar 2012

Sebek napisał(a)
Sylwia - ale jak to przekładanie całej kostki - wymiana całości????? Szaleńcza jesteś, szaleńcza

Nie Sebek , nie wymiana tylko podnoszenie, podsypywanie i na nowo ułożenie..... Kostka się w niektórych miejscach pozapadała .... Panowie będą to robić w ramach gwarancji ...... Są miejsca , gdzie są nawet dziurska .... Będzie robiona na końcu prac ...
sylllwia 21:25, 02 mar 2012

Ależ masz ambitne plany - życzę powodzenia w realizacji