Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

abiko 09:01, 26 mar 2012

No ładnie, niezłe prace. Dla mnie jednak niedziela, to niedziela...ale ale..czy mi się wydaje czy Ty masz tam gdzieś jeszcze jakiś składzik ziemi?
AniaDS 09:03, 26 mar 2012

Jaka śliczna ogrodniczka
Bogdzia 09:20, 26 mar 2012

Kwiatów jeszcze nie ma to ogrodniczka za różowe kwiatki robi, a że ładna to wygląda nie gorzej niż kwiaty.( a może lepiej- osadźcie sami).
Wieloszka 10:21, 26 mar 2012

Syla, nadrabiam zaległości i u Ciebie jak zwykle duuużo się działo! Cięcie obwódek bardzo precyzyjne! Podziwiam tym bardziej, że sama ostatnio cięłam i nie wyszło tak równo... A jakim narzędziem cięłaś te obwódki? Trzmielinie usuwałaś tylko całkiem zmarzniete listki, czy takie pół na pół też?
Powiem Ci, że przechowalnia dla nowych bukszpanów wygląda, jakby tak miało już być - miodzio
Pszczelarnia 10:34, 26 mar 2012

Sylwia, to się napracowałaś! A do przechowalni to z donicami wkopałaś? Niby przechowalnia a tak porządnie to wygląda. Nie ma to jak sznyt (Schnitt).
Syla 12:12, 26 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Sylwia, to się napracowałaś! A do przechowalni to z donicami wkopałaś? Niby przechowalnia a tak porządnie to wygląda. Nie ma to jak sznyt (Schnitt).

No właśnie nie bardzo się napracowałam , bo przycinanie jest lekkie i przyjemne , dlatego pozwoliłam sobie również wczoraj na chwilę dopaść jeszcze trzmielinę , ale tak wiało , że uciekłam....
Najbardziej wyczerpujące prace mnie czekają przy przesadzaniu roślin ze skalniaka....
W przechowalni bukszpany sadziłam bez doniczek .... myślę, że bliżej jesieni znajdą już swoje docelowe miejsce .....
anula_wn 12:14, 26 mar 2012

Syla napisał(a)

ooo żurawki czyściłaś... mozolna to robota...

Robiłam postrzyżyny trzmielinie , bukszpanom .... żurawki zostawiłam sobie na deser

ja dopadłam (częściowo) żurawki - moooozolna to mało powiedziane jak się ma ich tyle ;// to sobie Sylwia deserek zafundowałaś
Syla 12:18, 26 mar 2012

Wieloszka napisał(a)
Syla, nadrabiam zaległości i u Ciebie jak zwykle duuużo się działo! Cięcie obwódek bardzo precyzyjne! Podziwiam tym bardziej, że sama ostatnio cięłam i nie wyszło tak równo... A jakim narzędziem cięłaś te obwódki? Trzmielinie usuwałaś tylko całkiem zmarzniete listki, czy takie pół na pół też?
Powiem Ci, że przechowalnia dla nowych bukszpanów wygląda, jakby tak miało już być - miodzio

Myślę , że i u mnie można by było się do czegoś doczepić hehehe ..... Cięłam nożycami szpalerowymi (na szczęście się znalazły)
Wczoraj napadłam na resztki trzmieliny (tzw spacer) ale i tak nie skończyłam bo paskudnie wiało . Tnę trzmielinę aż do zielonych listków ... zrobię fotki to pokażę . W każdym razie przycięłam bardzo nisko.....
Syla 12:20, 26 mar 2012

anula_wn napisał(a)

ooo żurawki czyściłaś... mozolna to robota...

Robiłam postrzyżyny trzmielinie , bukszpanom .... żurawki zostawiłam sobie na deser

ja dopadłam (częściowo) żurawki - moooozolna to mało powiedziane jak się ma ich tyle ;// to sobie Sylwia deserek zafundowałaś

Mam nadzieję , że ten deserek dzisiejszego dnia zniknie .... hehehe i tak nie zdążę ze wszystkim
ewaglen 12:26, 26 mar 2012

Ja nigdy nie miałam żurawek i zastanawiam się o jakim Ty czyszczeniu, Sylwia, mówisz. Każdy listek wycierasz, czy obrywasz?