Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

anula_wn 12:32, 26 mar 2012

Syla napisał(a)

ooo żurawki czyściłaś... mozolna to robota...

Robiłam postrzyżyny trzmielinie , bukszpanom .... żurawki zostawiłam sobie na deser

ja dopadłam (częściowo) żurawki - moooozolna to mało powiedziane jak się ma ich tyle ;// to sobie Sylwia deserek zafundowałaś

Mam nadzieję , że ten deserek dzisiejszego dnia zniknie .... hehehe i tak nie zdążę ze wszystkim

no ja miałam co robic , bo caramele urosły gigantycznie, a sporo liści było w słabej kondycji do wycięcia... trzeba uważac aby wierzchołka wzrostu nie zniszczyc, a przemnożone przez.... (w sumie aż policzę po powrocie ile ich mam) dało mi w kośc ! napomknę, ze jeszczenie skończyłam....eh
ana_art 12:34, 26 mar 2012

Ewa co prawda nie Sylwia ale jestem po czyszczeniu żurawek trzeba wyciąćlistki które zimą starciły 'fason' u mnie było tego sporo, a póki co mam mniej żurawek niż Sylwia
ewaglen 12:45, 26 mar 2012

Dzięki za odpowiedź To widzę, że te żurawki wymagają trochę zabiegów kosmetycznych, zresztą jak wszystko
Syla 12:49, 26 mar 2012

ewaglen napisał(a)
Ja nigdy nie miałam żurawek i zastanawiam się o jakim Ty czyszczeniu, Sylwia, mówisz. Każdy listek wycierasz, czy obrywasz?

Ewuś , wycinam wszystkie listki, które uszkodził mróz .Tam gdzie mam posadzoną obrzeżem trzmielinę , żurawki najbardziej ucierpiały i co niektóre zostaną pozbawione prawie wszystkich starych liści czyli wycinam wszystko do serducha tzn samego środeczka rośliny , gdzie pokazują się już młode listeczki .... zrobię zdjęcia
Syla 12:50, 26 mar 2012

ewaglen napisał(a)
Dzięki za odpowiedź To widzę, że te żurawki wymagają trochę zabiegów kosmetycznych, zresztą jak wszystko

To przyjemna praca , zapewniam hehehehe wiem, wiem każdy lubi co innego
Wieloszka 14:23, 26 mar 2012

Syla - zdjęcia z instruktażem dla początkujących konieczne - i z czyszczenia trzmielin i żurawek
Syla 19:28, 26 mar 2012

Wieloszka napisał(a)
Syla - zdjęcia z instruktażem dla początkujących konieczne - i z czyszczenia trzmielin i żurawek

postaram się zrobić fotki choć nie wiem czy będą pomocne Dzisiaj nic w ogrodzie nie robiłam bo wieje i okropnie zimno jak dla mnie ......
Syla 10:28, 29 mar 2012

Nie mogę edytować swoich starych wpisów .... Czy ktoś mi powie dlaczego ?????
kaisog1 10:53, 29 mar 2012

Sylwia nie wiem czemu ale u mnie np. Wgraj zdjęcie jest bardzo po lewej i jak tam nacisne nic się nie dzieje Muszę "macać" myszką i znaleźć niewidzialny przycisk
Madzenka 11:05, 29 mar 2012

Syla napisał(a)
Nie mogę edytować swoich starych wpisów .... Czy ktoś mi powie dlaczego ?????

U mnie wszystko działa, sprawdzałam moge edytować.
Sylwia podobnie jak Agnieszka poprosze o fotoinstruktaż z działania przy żurawkach