Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

panda05 13:27, 27 kwi 2012

Dziękuję Sylwia. A co w przypadku gdy mam przez pół dnia cień a pół słońce - to które lepsze?
Syla 20:53, 27 kwi 2012

panda05 napisał(a)
Dziękuję Sylwia. A co w przypadku gdy mam przez pół dnia cień a pół słońce - to które lepsze?

Jeśli słońce do południa to przy systemie nawadzniania cirtonelle podoła , chodzi o to ,że listki ma bardzo delikatnie i ulegają szybko poparzeniu (brązowe plamy) Jeśli nie ma systemu to lepiej Lime Marmalade lub inne odmiany które preferują słońce lub półcień .... Citronella wyłącznie lubi cień lub półcień przy kropelkowym nawadnianiu będzie się miała znakomicie ......

żurawkę Citronella mam posadzoną w półcieniu (słońce do 11 godziny) jeszcze bez systemu ale od czasu do czasu zdarzają się poparzone listki ..... Natomiast Lime Marmalade mam w słońcu od rana prawie do wieczora i mają się świetnie.....

Wybór należy do Ciebie .... pooglądaj sobie tam jeszcze żółte odmiany ... Jest tam jeszcze jedna ale nie pamiętam nazwy ....

pozdrawiam
Syla 21:04, 27 kwi 2012

Witam wszystkich zaglądających i nowe osoby , które do nas dołączyły na Ogrodowisku ..... Taczka sprawuje się wyśmienicie ... polecam Piasek przywieziony choć nie było łatwo .... Jedni obiecali i nie dojechali inni przyjechali z przyjemnością ..... No ale cóż jedni dbają o klienta a jeszcze inni czekają aż go stracą . Zaczęłam po malutku wywozić go w ogród a przy okazji zrobiłam małemu piaskownicę ..... Pracy mam co nie miara i zamiast ubywać ciągle przybywa , ale tutaj nikt nie narzeka na jej brak
Mam nadzieję , że zaplanowane prace ogrodowe dokończę już wkrótce bo świąteczne dni przed nami ... Zakupiłam florowity i opryskuję dolistnie i podlewam doglebowo ..... Oblecieć tyle drzewek z konewką to nie lada wyczyn i świetny aerobik dance

buziolki za chwilunię jak nie zasnę zdjątka .....
Joanka 21:16, 27 kwi 2012

Czekamy, czekamy
an_tre 21:21, 27 kwi 2012

Praca z taczką daje zadowolenie ale też męczy odpocznij troszkę, na zdjatka poczekamy
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Sebek 21:45, 27 kwi 2012

Sylwia - mam nadzieję, że nie śpisz ? Bo na zdjęcia czekam
panda05 22:00, 27 kwi 2012

Super więc problem rozwiązany. Muszę tylko czekać aż pojawią się w ofercie A na zdjęcia również czekam.
Gardenarium 22:01, 27 kwi 2012

kaisog1 napisał(a)
Sylwia no Ty nawet taczkę masz marki mercedes

Dziś dowiedziałam się, że też w pracy mam taką taczkę. Mercedesy są dwa

Instagram Ogrodowiska
kaisog1 22:02, 27 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)

Sylwia no Ty nawet taczkę masz marki mercedes

Dziś dowiedziałam się, że też w pracy mam taką taczkę. Mercedesy są dwa

... no ja mam tylko Trabanta
Joanka 22:07, 27 kwi 2012

Trabanty są w cenie