Mam to samo , nie ruszyły z przyrostami ..... dlatego nadal sobie siedzą w przechowalniku ..... Stożki poległy po ostatnich przymrozkach ...... Przesadziłam wszystko do cienia i podlewam .... jeszcze się ich nie pozbyłam .....
Dostosuj wielkość rabaty do swoich potrzeb .... Żurawki posadź co 30cm a jeśli chodzi o żywopłocik z trzmieliny to sadziłam w dwóch rzędach jeden przy drugim (5-6szt na mb)
A moje bukszpany z IKEI rosną jak na razie super. Mają długie zieloniutki przyrosty, tylko obawiam się co z nimi będzie po zimie.
No to super !!!..... ja o nie nie zadbałam od początku tak jak powinnam i dlatego są z nimi teraz problemy .... Za błędy się płaci .....
Co najwyżej je na zimę okryjesz , jeśli Ci się oczywiście będzie chciało ..... i nie koniecznie to pomoże a może pomoże ??? Nie ma na to recepty .... pozdrawiam Sylwuś
Cięłam je po raz pierwszy górą i boczkami ale nie na bryłę lecz na półokrągło .... Chcę z nich utworzyć poduchę tak samo robię z bukszpanami ..... Nie przekonują mnie na razie surowe kanciaste bryły, co nie znaczy że mi się nie podobają
Dominika - bardzo dziękuję .....ciekawa jestem czy w swoim ogrodzie zajmujesz się wszystkim sama ??? czy ktoś pomaga???
Pomaga mi M. Zasada jest taka: co dam radę zrobić sama-robię. Jak nie daję rady-pomaga mi M. Do stałych obowiązków M. należy pielęgnacja trawnika,opryski, sadzenie dużych roślin. Chętnie jeździ ze mną do szkółek, pod warunkiem, że mam plan co chcę kupić i gdzie będziemy nowe rośliny sadzić. W tym roku, ze względu na mój stan, wziął na siebie większość spraw ogrodniczych, ale i tak dzień przed porodem skubałam jeszcze w ogrodzie bukszpany