Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 11:17, 16 maj 2012

bociek napisał(a)
Sylwia, czy to te tegoroczne bukszpany z Ikei??? Moje nie ruszyly, dlatego pytam....

Mam to samo , nie ruszyły z przyrostami ..... dlatego nadal sobie siedzą w przechowalniku ..... Stożki poległy po ostatnich przymrozkach ...... Przesadziłam wszystko do cienia i podlewam .... jeszcze się ich nie pozbyłam .....
Syla 11:22, 16 maj 2012

agam napisał(a)
Syla pamiętasz jak duża jest ta rabatka, mniej więcej? Moja ulubiona Mam do obsadzenia coś w tym kształcie i nie wiem ile czego zakupić.

Dostosuj wielkość rabaty do swoich potrzeb .... Żurawki posadź co 30cm a jeśli chodzi o żywopłocik z trzmieliny to sadziłam w dwóch rzędach jeden przy drugim (5-6szt na mb)
sylllwia 11:24, 16 maj 2012

A moje bukszpany z IKEI rosną jak na razie super. Mają długie zieloniutki przyrosty, tylko obawiam się co z nimi będzie po zimie.
agam 11:29, 16 maj 2012

A jak ze strzyżeniem żywopłociku z trzmieliny?
Syla 12:09, 16 maj 2012

sylllwia napisał(a)
A moje bukszpany z IKEI rosną jak na razie super. Mają długie zieloniutki przyrosty, tylko obawiam się co z nimi będzie po zimie.

No to super !!!..... ja o nie nie zadbałam od początku tak jak powinnam i dlatego są z nimi teraz problemy .... Za błędy się płaci .....

Co najwyżej je na zimę okryjesz , jeśli Ci się oczywiście będzie chciało ..... i nie koniecznie to pomoże a może pomoże ??? Nie ma na to recepty .... pozdrawiam Sylwuś
Syla 12:14, 16 maj 2012

agam napisał(a)
A jak ze strzyżeniem żywopłociku z trzmieliny?

Cięłam je po raz pierwszy górą i boczkami ale nie na bryłę lecz na półokrągło .... Chcę z nich utworzyć poduchę tak samo robię z bukszpanami ..... Nie przekonują mnie na razie surowe kanciaste bryły, co nie znaczy że mi się nie podobają
Syla 12:23, 16 maj 2012

Dzisiaj otrzymałam przesyłkę z karmnikiem ościstym - 50szt ..... będzie wielkie sadzenie
Eve 12:26, 16 maj 2012

No to będziesz miała co robić

Fantastycznie rozrosły się rośliny na rabatach! Ogród bardzo dojrzał od zeszłego roku. Nic dziwnego zresztą, dbasz przecież o niego bardzo
abiko 12:32, 16 maj 2012

Syla napisał(a)
Dzisiaj otrzymałam przesyłkę z karmnikiem ościstym - 50szt ..... będzie wielkie sadzenie
pokaż, pokaż i zdradź gdzie kupowałaś
Domi 20:37, 16 maj 2012

Syla napisał(a)

Dominika - bardzo dziękuję .....ciekawa jestem czy w swoim ogrodzie zajmujesz się wszystkim sama ??? czy ktoś pomaga???

Pomaga mi M. Zasada jest taka: co dam radę zrobić sama-robię. Jak nie daję rady-pomaga mi M. Do stałych obowiązków M. należy pielęgnacja trawnika,opryski, sadzenie dużych roślin. Chętnie jeździ ze mną do szkółek, pod warunkiem, że mam plan co chcę kupić i gdzie będziemy nowe rośliny sadzić. W tym roku, ze względu na mój stan, wziął na siebie większość spraw ogrodniczych, ale i tak dzień przed porodem skubałam jeszcze w ogrodzie bukszpany