Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Wieloszka 22:39, 08 cze 2012

Syla napisał(a)

Hej Sylwia,

Jak Twoje Ikeowe stozki? Ruszyly? Moje kulki wciaz bez przyrostow

Niestety nie ruszyły , stożki wyrzuciłam a kulki posadziłam ale nie pojawił się ani jeden świeżutki przyrost ..... zobaczymy co będzie dalej..... Wyglądają na rabacie jakby były sztuczne

U mnie prawie tak samo Na jednej jedynej kulce pojawiły się nowe przyrosty - na tej, którą wsadziłam do zwykłej ziemi z ogrodu, a nie do takiej z worka... Jedną kulkę wywaliłam całkiem, reszta walczy o życie

Nieustannie zachwycam się Twoim ogrodem!!! A tymi żurawkami tak mnie "zatchnęło" że dziś kupiłam pierwsze w życiu, m.in. Lime Marmelade i będę czekać aż urosną takie wypasione jak Twoje
Syla 22:05, 10 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

Hej Sylwia,

Jak Twoje Ikeowe stozki? Ruszyly? Moje kulki wciaz bez przyrostow

Niestety nie ruszyły , stożki wyrzuciłam a kulki posadziłam ale nie pojawił się ani jeden świeżutki przyrost ..... zobaczymy co będzie dalej..... Wyglądają na rabacie jakby były sztuczne

U mnie prawie tak samo Na jednej jedynej kulce pojawiły się nowe przyrosty - na tej, którą wsadziłam do zwykłej ziemi z ogrodu, a nie do takiej z worka... Jedną kulkę wywaliłam całkiem, reszta walczy o życie

Nieustannie zachwycam się Twoim ogrodem!!! A tymi żurawkami tak mnie "zatchnęło" że dziś kupiłam pierwsze w życiu, m.in. Lime Marmelade i będę czekać aż urosną takie wypasione jak Twoje

Niech rosną !!! Ja również dokupiłam parę sztuk Lime Marmalade i czekam na przesyłkę ..... Pomarańczowe na rabacie trzmielinowej duszą swoją wielkością kulki bukszpanowe .... Aż się proszą o przerzedzenie ..... ale muszę poczekać ....
Syla 22:07, 10 cze 2012

Bociek , Coli - bardzo dziękuję ..... pracy co niemiara ale dla takich słów warto tyrać ogrodowo W sobotę odchwaściłam działkę i czekam na fachowca jutro co by mi to śmieciowisko wreszcie nareszcie usuną .... Może się doczekam
Syla 22:08, 10 cze 2012

Krys napisał(a)

U Sylwi to nawet śmieciowisko wygląda jak zaplanowane

tez to chciałam napisać

hehehehe ale skąd te maki ....??? nie mam z tym nic wspólnego dzięki , buziolki
Madzenka 22:09, 10 cze 2012

Ogród wzorcowy, pokazowy!!! Kiedy otwarty dla zwiedzających???
kaisog1 22:09, 10 cze 2012

Uwielbiam patrzeć na Twoje zdjęcia z ogrodu..... ale po nich robię się taka... malutka, maluteńka Ale gonić kochana Cię będę i za 10 lat dogonię!
Syla 22:18, 10 cze 2012

Krysiu - to żółte to ostrokrzew karbowanolistny Golden Gem ..... troszeńkę podmarzł i go wczesną wiosną pociachałam . Na szczęście odbił i ma się dobrze

Zbysiu - ale wierszyczek !!! bardzo dzięki ..... Można przenosić pomysły do swoich ogrodów ... proszę bardzo, będzie mi miło

Aniu - Cieszę się , że znalazłaś czas i przytuptałaś pozdrawiam

Lenka - zapraszam częściej

Seba - w donicach rośnie i to cieszy .... nawet posadzona sałata w donicy daje radę i za chwil parę będzie lądować w mojej kanapce

Dziękuję Wszystkim za wizytę w moim ogrodzie .......

Ogród od paru dni regularnie podlewają deszcze ..... dobrze , bo już na to nie tracę czasu ..... Zabrałam się intensywnie za odchwaszczenie szczególnie skarpy przy tarasie , tam był las chwastów .... Ale to już za mną ..... Wyczyściłam również placyk ogniskowy .....był okropnie zapuszczony . Mam nadzieję , że przed jego rozbiórką uda mi się po raz pierwszy i ostatni zapalić w nim ognisko

Syla 22:19, 10 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ogród wzorcowy, pokazowy!!! Kiedy otwarty dla zwiedzających???

Jak tylko będziesz w okolicy .... zapraszam
Joaska 22:20, 10 cze 2012

Gosia będę Cię wspeirac w gonieniu za Sylwią bo mnie tez to tylko zostało, ale zobaczysz nam też sie uda zrobic nasze ogrody!!! jak te nasze podziałkowane roślinki wystartują!!! ja ostatnio kupiłam 3 żurawki (+ czteropak dla M) i z nich zrobiłam chyba z 15 sadzonek zobaczymy ile sie przyjmie, pogoda narazie sprzyjająca, ale napewno będzie więcej niż 3
Syla 22:20, 10 cze 2012

kaisog1 napisał(a)
Uwielbiam patrzeć na Twoje zdjęcia z ogrodu..... ale po nich robię się taka... malutka, maluteńka Ale gonić kochana Cię będę i za 10 lat dogonię!

Nie zapominaj , że u Ciebie to 6 razy tyle co u mnie ..... I tak dzielnie walczysz !!! podziwiam