Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

barbara_kraj... 21:16, 13 wrz 2012

Ja to mam nosa, kiedy do Ciebie zajrzeć i oczy nacieszyć, i o czymś nowym się dowiedzieć
Aż się wierzyć nie chce, że w tak krótkim czasie wszystko to stworzyłaś
Sebek 21:17, 13 wrz 2012

No to nieźle wyjdziesz do przodu z tym drugim...Na pewno będzie ciekawie

Jak stanie się cud i zdam prawko to wpraszam się na kładzenie trawnika albo i jeszcze coś
Enya73 21:18, 13 wrz 2012

O to masz dokładnie taki sam układ parteru od strony salonu, jak u mnie, z tą różnicą, że u mnie w miejscu tarasu I będzie ogród zimowy, a tam gdzie Ty masz nr II zrobimy nowy taras również na desce egzotycznej z murkiem z granitu. Tylko martwimy się tym, że trzeba będzie robić nietypową kopułę, a wolałabym coś prostego.
Będę śledzić na bieżąco, więc proszę o dużo zdjęć I jakbyś mogła wrzucić zdjęcie domu w tej części, gdzie będą budowane ogrody zimowe. Tak jak jest teraz. Dla nas to niezwykle interesujący temat, bo chcemy przez zimę znaleźć odpowiednią firmę, potem na wiosnę złożyć papiery do urzędu i może do jesieni się uda wybudować.
Sebek 21:19, 13 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
O to masz dokładnie taki sam układ parteru od strony salonu, jak u mnie, z tą różnicą, że u mnie w miejscu tarasu I będzie ogród zimowy, a tam gdzie Ty masz nr II zrobimy nowy taras również na desce egzotycznej z murkiem z granitu. Tylko martwimy się tym, że trzeba będzie robić nietypową kopułę, a wolałabym coś prostego.
Będę śledzić na bieżąco, więc proszę o dużo zdjęć I jakbyś mogła wrzucić zdjęcie domu w tej części, gdzie będą budowane ogrody zimowe. Tak jak jest teraz. Dla nas to niezwykle interesujący temat, bo chcemy przez zimę znaleźć odpowiednią firmę, potem na wiosnę złożyć papiery do urzędu i może do jesieni się uda wybudować.

Zajrzyj Anitko na pierwszą stronę - są dokładne zdjęcia domku
Enya73 21:24, 13 wrz 2012

Sebku, Ty to nasz ogrodowiskowy gps, wiesz wszystko gdzie co jest Dzięki
butterfly 21:26, 13 wrz 2012

Syla napisał(a)

Ale niesamowity ogród, przemyślane, konsekwentne nasadzenia, bajka.

Witaj Grembosiu dziękuję za opinię coś przypuszczam , że rabaty się w przyszłym roku odrobinkę pozmieniają buziaki

Sylwia, dajże spokój już tym swoim rabatom są idealne a ty je jeszcze chcesz dopieszczać ??
Enya73 21:33, 13 wrz 2012

Znalazłam zdjęcia domku i pojawiły się kolejne pytania. Czy w związku z budową ogrodu zimowego nr 1 będziesz wymieniać te małe okna na takie duże tarasowe?
Syla 22:53, 13 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
Znalazłam zdjęcia domku i pojawiły się kolejne pytania. Czy w związku z budową ogrodu zimowego nr 1 będziesz wymieniać te małe okna na takie duże tarasowe?

Te dwa małe okna to okna z salonu .... one zostają ponieważ pod nimi mam umieszczone grzejniki .... tak to zostawiam ... Natomiast ogrody będą przeszklone w cz I będą rozsuwane ponieważ tam operuje światło dzienne dosyć intensywnie II cz będą uchylne ponieważ część elewacji zaplanowałam w kamieniu na zewnątrz jak i wewnątrz ale tak aby nie zabrało światła i nie załoniło widoku na ogród ... Prześlę Ci na maila rzuty ścian w kolorze .... W ogrodach będzie instalowane ogrzewanie podłogowe
Syla 22:57, 13 wrz 2012

butterfly napisał(a)

Ale niesamowity ogród, przemyślane, konsekwentne nasadzenia, bajka.

Witaj Grembosiu dziękuję za opinię coś przypuszczam , że rabaty się w przyszłym roku odrobinkę pozmieniają buziaki

Sylwia, dajże spokój już tym swoim rabatom są idealne a ty je jeszcze chcesz dopieszczać ??

Moje rabaty jeszcze są niedokończone a co niektóre nieruszone .... Wszystko przede mną ale w pierwszej kolejności architektura .... ale bardzo dziękuję
Syla 22:58, 13 wrz 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Ja to mam nosa, kiedy do Ciebie zajrzeć i oczy nacieszyć, i o czymś nowym się dowiedzieć
Aż się wierzyć nie chce, że w tak krótkim czasie wszystko to stworzyłaś

i czuję to wszystko w kościach dziękuję że zaglądasz