Asiu - sprawdziłam sobie tego tulipana na necie, on jest biały i ma główkę szpiczastą ???. Ja bym posadziła w "Green Carpet" . Tą drugą odmianę bardziej widzę w ciemnej zieleni np. w sąsiedztwie bukszpana?
Witaj Sylwio,
podziwiam Twoje zmagania i ogród, co pięknieje z dnia na dzień! Miło jest Was poznawać i zaczerpnąć inspiracji
Ja mieszkam w Szkocji, założyłam tu kilka rabatek
Pozwolisz że zapytam od razu o Obsidian'a. Danusia polecała mi ją do moich bladoróżowych róż ( Gentle Hermione od D. Austina). Widziałam tę żurawkę w centrum ogr. ale nie mogłam się przekonać. choć może to takie wrażenie tylko, bo zakupiłam np. Shanghai i to też nie była miłość od pierwszego wejrzenia
zdjęcia nie zawsze oddają efekt. zadowolona jesteś?
Witam Agnieszko bardzo serdecznie !!!
Żurawki już w zeszłym sezonie mnie urzekły i dlatego pojawiły się w moim ogrodzie. Fajnie , że jest tak dużo odmian i można przebierać, wybierać w kolorach, kształtach liści . Odmiana "Obsidian" ma intensywny bordowy kolor wpadający w fiolet. Mnie się ogromnie podoba .
Danusia dobrze doradziła, to wybitny fachowiec w dziedzinie ogrodnictwa. Wie co mówi a radzi doskonale /różowe róże i ciemno fioletowa żurawka doskonale współgra kolorami/.
Mnie Danusia zaprojektowała ogród i staram się sprostać zadaniu realizując plan krok po kroku.
Dzisiaj wieczorkiem załączę zdjęcia z tej rabatki gdzie są posadzone. Sama ocenisz
Pozdrawiam cieplutko
A to moje ulubienice dowiezione szczęśliwie do domu tego samego dnia moją ciężarówką
Mój M stwierdził , że gdzie diabeł nie może to..... dalej już znacie.
Jechały sobie na leżąco , miały szczelnie opakowane donice, aby ziemia z nich nie wyemigrowała gdzie nie trzeba.
Troszkę się panowie napocili ale się zmieściły
Dzisiaj postanowiłam poniekąd zamknąć temat rabaty przed domem, brakuje mi tylko żurawki 'Citronelle, ale i tę wkrótce nabędę. Póki co mój portfel cierpi na suchoty finansowe
Zaczęłam od układania doniczek na rabacie, żeby zobaczyć czy się wszystko ładnie pomieści .
W planie było 40 szt no i proszę bez problemiku się pomieściły.
Zostało miejsca na 20szt żurawki 'Citronelle' hmm , no nic poszerzę rabatę. Musi być koniecznie większa ich ilość ,żeby się ładnie na rabacie odznaczyły kolorkiem