Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

AniaDS 18:59, 16 paź 2012

U mnie nawet torf nie pomaga.
butterfly 21:54, 16 paź 2012

Sylwia, kupiłam dziś roślinki do skopiowania twoich donic przed domem
Dopiero jak wiozłam je w bagażniku, to pomyślałam jak je posadzić obok siebie, skoro wrzosy są kwasolubne...?
Czy po prostu wysadziłaś z doniczki i dosypałaś brakującą ziemię?

Pewnie i tak potraktuję je jako jednoroczne ale chciałabym aby cieszyły oko jak najdłużej...
aga_k 08:55, 17 paź 2012

Puk,puk jest tu kto..... zaglądam z nadzieją na nową sesję fotograficzną a tu.....cisza. Ani o ogrodzie ani o budowie....
Miłego dnia
Syla 18:26, 17 paź 2012

iza_1611 napisał(a)
Sylwia jezień wygląda cudownie w Twoim ogrodzie!

Masz bardzo dużo rośli posadzonych dość gęsto i wygląda to extra - ja sadziłam w dużych odległościach i to był mój błąd!
Słuchałam mojego taty że "jak się rośliny rozrozną to będzie problem" - ale teraz wiem, że rośliny jednak zanim się rozrosną to minie z 10 lat ,
więc teraz uzupełnię nasadzenia i taż będę miała tak pięknie jak Ty

Witam Iza u siebie ja do chwili obecnej wysłuchuję , że za gęsto, że za dużo i ciągle coś ..... Zawsze możesz dostadzić i uzupełnić kolorami puste rabatki Napewno będziesz miała pięknie .... Byłam u Ciebie i widziałam pomoc koleżanek wraz z projekcikiem .... Trzymam mocno kciuki
Syla 18:30, 17 paź 2012

bociek napisał(a)
Sylwia, slicznie jak zwykle, wszystko dopieszczone, wycyckane
U mnie tez co roku wrzosy wypadaja. Napisalam kiedys maila do producenta z prosba o zasugerowanie jakiejs odmiany, ktora da rade naszym zimom. Wiecie co odpisal????? Ze wrzosy trzeba okrywac na zime, bo te odmiany terazniejsze sa wydelikacone. No i co zrobilam? Znowu posadzilam w tym roku, okryje i zobaczymy, na ile ta teoria Pana Producenta ma sens.

Ciekawa jestem jak u mnie przezimują .... Posadziłam w miejscu zacisznym , ale okrywać nie będę ....Zobaczymy
Syla 18:33, 17 paź 2012

seliza napisał(a)
Witam Cię Sylwiu,
zwiedziałm cały Twój wątek - strona po stronie i dobrnęłam do samego koniuszka, choć przyznam szczerze, że sumiennie czytałam do około dwusetki, a potem tylko w całości pismo obrazkowe a literowe sporadycznie ...

Chciałam tylko napisać, że cudownie u Ciebie, bo nie wiem jakimi innymi słowami mogłabym to ująć..

Seredecznie gratuluję wigoru i samozaparcia i życzę powopdzenia w dalszych działaniach, a ja sobie pozwolę na regularne odwiedziny

Pozdrawiam

Zapraszam do oglądania nieustająco dziękuję ... Mam nadzieję ,że dalsze nasadzenia również będą cieszyć nie tylko moje oko ale działania w nowe nasadzenia rozpocznę w przyszłym sezonie .... Teraz pozostała mi tylko do rozsypania kora .....pozdrawiam
Syla 18:36, 17 paź 2012

butterfly napisał(a)
Sylwia, kupiłam dziś roślinki do skopiowania twoich donic przed domem
Dopiero jak wiozłam je w bagażniku, to pomyślałam jak je posadzić obok siebie, skoro wrzosy są kwasolubne...?
Czy po prostu wysadziłaś z doniczki i dosypałaś brakującą ziemię?

Pewnie i tak potraktuję je jako jednoroczne ale chciałabym aby cieszyły oko jak najdłużej...

Do donic nasypałam ziemi pod iglaki /nie torf/ ... Jeśli uda mi się je gdzieś przechować zimą i tu myślę o szkole do której przewiozę donice to fajnie , bo wiosną wystawię ponownie lub wysadzę do gruntu ale jeśli nie to przeznaczę niestety na stratę , ponieważ w garażu miejsca brak ....
Syla 18:40, 17 paź 2012

aga_k napisał(a)
Puk,puk jest tu kto..... zaglądam z nadzieją na nową sesję fotograficzną a tu.....cisza. Ani o ogrodzie ani o budowie....
Miłego dnia

Dziękuję , że zaglądasz Cisza , bo w zasadzie nic się nowego nie dzieję .... Ale kilka fotek zamieszczę , choć większość ujęć już się powtarza a nic nowego nie robiłam buziak
Syla 19:13, 17 paź 2012

Zdjęcia z zakończenia prac ściankowych przy ogrodzie zimowym oraz altanie .... Postawione ściany będą od wnętrza oraz na zewnącz wykańczane kamieniem ......

Syla 19:15, 17 paź 2012