Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2.

mrokasia 10:16, 23 kwi 2022

Zazdroszczę Ci tych emperorowych łanów! Super to wyglada .

Doczytałam u Rojodziejowej, że warzywnik zakładasz. Brawo! Co tam planujesz? Ja na razie posiałam rukolę, sałatę, szpinak i rzodkiewkę . Rukola już wzeszła.

Pisałaś też u Ani, że się nie doczekałaś do tej pory kompostu bo nie ma kto przewracać. Powiem Ci, że ja też nie przewracam a kompost mam . Co Ty tam wrzucasz?
Judith 10:42, 23 kwi 2022

Carexowisko zamienione w emperorowisko wyglada pięknie! Warto było sie męczyć z ręcznym przycinaniem .
U mnie dziś słońca dalej brak... Zaczynam sie obawiać, ze moje EE zakończą żywot w postaci pąków...
Johanka77 18:21, 23 kwi 2022

LIDKA napisał(a)
Asia masz ręke do tulipków.
Cudne wszystkie.

I dużo fajnych planow na ten sezon.

Ale że Warzywnik ??? Będe podglądać z ciekawością.

A teraz zbieram dooope z O i jade do owadziego sklepu bo coś trzeba jeść.

Jak czytałam Twoją odpowiedź to też byłam w drodze do Biedronki

Tak warzywne chce zrobić ale przeglądałam dzisiaj rano allegro i trudno znaleźć gotowy który byłby w miarę wysoki.
Ja nie chcę mieć warzywnika przy ziemi który ma 23 30 cm bo boli mnie kręgosłup.
Znalazłam jeden który ma około 50 cm a wszystkie wyższe są o wiele wiele droższe
Johanka77 18:23, 23 kwi 2022

mrokasia napisał(a)
Zazdroszczę Ci tych emperorowych łanów! Super to wyglada .

Doczytałam u Rojodziejowej, że warzywnik zakładasz. Brawo! Co tam planujesz? Ja na razie posiałam rukolę, sałatę, szpinak i rzodkiewkę . Rukola już wzeszła.

Pisałaś też u Ani, że się nie doczekałaś do tej pory kompostu bo nie ma kto przewracać. Powiem Ci, że ja też nie przewracam a kompost mam . Co Ty tam wrzucasz?

Kasia ja tam wrzucam wszystko to znaczy wszystko zielone z domu oprócz cytrusów no i to co wytną w ogrodzie trawy i chwasty bez kwiatów.
Cała moja Wiosenna robota wylądowała w kompostowniku.

Jeśli chodzi o warzywnik to kupiłam sałatę lodową o pięknym imieniu Justyna oraz szczypiorek rzodkiewkę i Tymianek no i jeszcze Cukinie bo Cukinie chce mieć przede wszystkim.
Johanka77 18:24, 23 kwi 2022

Judith napisał(a)
Carexowisko zamienione w emperorowisko wyglada pięknie! Warto było sie męczyć z ręcznym przycinaniem .
U mnie dziś słońca dalej brak... Zaczynam sie obawiać, ze moje EE zakończą żywot w postaci pąków...

No co ty nie ma takiej opcji.

Moje Carex owisko niestety jest śmiertelnie zasikane przez mojego psa
Żółto wszędzie…
Anda 19:27, 23 kwi 2022

Melduję się, nadrobiłam i chwalę za sadzenie plamami Dobrze, że się na to zdecydowałaś Będzie pięknie.
W ogóle widzę, że ewoluujesz jako ogrodniczka - warzywniczek to super zabawa
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Johanka77 20:39, 23 kwi 2022

Anda napisał(a)
Melduję się, nadrobiłam i chwalę za sadzenie plamami Dobrze, że się na to zdecydowałaś Będzie pięknie.
W ogóle widzę, że ewoluujesz jako ogrodniczka - warzywniczek to super zabawa

Ewuś dziękuję! No czekałam

Dziś pies chciał nieco plamy rozciągnąć… ale został poskromiony.

Warzywnik będzie na podstawowe sprawy. Cukinia, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, zioła.
Ale na razie szukam warzywnika.

Na Allegro są, ale dość drogie.
A mi zależy żeby był wyższy, żebym się nie musiała schylać. A te są najdroższe…
Johanka77 20:47, 23 kwi 2022

Może ktoś z Was ma namiary na niedrogie gotowe warzywniki? Na priv oczywiście.

mrokasia 21:14, 23 kwi 2022

Johanka77 napisał(a)

Kasia ja tam wrzucam wszystko to znaczy wszystko zielone z domu oprócz cytrusów no i to co wytną w ogrodzie trawy i chwasty bez kwiatów.
Cała moja Wiosenna robota wylądowała w kompostowniku.

Jeśli chodzi o warzywnik to kupiłam sałatę lodową o pięknym imieniu Justyna oraz szczypiorek rzodkiewkę i Tymianek no i jeszcze Cukinie bo Cukinie chce mieć przede wszystkim.

A przesypujesz to od czasu do czasu ziemią?

Cukinia dwa lata temu wyrosła mi jak wściekła, nie nadążałam zbierać nie mówiąc o spożywaniu .

Jeśli chodzi o warzywnik to nie pomogę bo mam na poziomie ziemi.
Johanka77 21:48, 23 kwi 2022

mrokasia napisał(a)

A przesypujesz to od czasu do czasu ziemią?

Cukinia dwa lata temu wyrosła mi jak wściekła, nie nadążałam zbierać nie mówiąc o spożywaniu .

Jeśli chodzi o warzywnik to nie pomogę bo mam na poziomie ziemi.

Ziemią nie przesypuję.
Myślałam ze tylko kartonami trzeba przekładać ( co też rzadko robię )

Kiedyś miałam plastikowy z LM, ale był za mały.
Teraz mam wielki, ale nic z nim nie robię. Tylko rzucam i od czasu do czasu przesypuję przyspieszaczem kompostowania.