Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Muszelka 23:51, 04 lut 2024

Ale podpory na pomidory fajne
antracyt 09:09, 05 lut 2024

Kordina napisał(a)

Nie mogę się zdecydować co bardziej mi się podoba, skrzydlate czy rogate
Zdążyłaś z porządkami przed deszczem. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie cały tydzień pod znakiem opadów się zapowiada
Urszulla 11:25, 05 lut 2024

Kordina napisał(a)
Margo a ja wcale nie mam poczucia, że się dzieje, raczej zastój jakiś odczuwam po grypiozie i niesprzyjającej aurze, ale zachęciłaś mnie wpisem o olejku z żywokostu, zrobię latem, tym bardziej, że u mnie w okolicach jeziora pełno tego chwasta

Ania i Basia dzierżą zamiast berła złote szydełka

Zobaczcie jak powinien wyglądać ogród:

https://www.youtube.com/shorts/ueb_VvahAL4

w kafelkach ścieżki! A nie jakaś ziemia, wiórki czy kamyki przynajmniej kret nie ma się gdzie podziać ani mysz

To raczej patio między budynkami, mi się to z włoską architekturą kojarzy, choć żadnym znawcą nie jestem.
Rumianka 12:56, 05 lut 2024

Fajne dekorejszyn wyhaczyłaś... U mnie jeszcze zimowy zastój...nic nie działam w ogrodzie bo mokro i wietrzno.
Kordina 16:39, 05 lut 2024

Muszelka napisał(a)

Rozwaliłaś mnie na łopatki tym filmikiem!

Muszelko - siebie też a ten shorts znalazłam w polecanym przez Ciebie ogrodzie Chinki
Ściągnęłam sobie od Ciebie zimujący w gruncie por Bartek i ogórce śremskie zapisuję q pamięci

antracyt napisał(a)

Nie mogę się zdecydować co bardziej mi się podoba, skrzydlate czy rogate
Zdążyłaś z porządkami przed deszczem. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie cały tydzień pod znakiem opadów się zapowiada

Zuza dzięki, ale co do pracy reszta leży odłogiem bo straszny wicher był, że Elisce plombę wyrwało w końcu jeszcze zima i ma nieźle przymrozić w lutym jeszcze.

Urszulla napisał(a)

To raczej patio między budynkami, mi się to z włoską architekturą kojarzy, choć żadnym znawcą nie jestem.

Ula spójrz jej prosto w oczy, to Chinka i z chińskiego ogrodu polecanego do obejrzenia przez Muszelkę, o tego:
https://www.youtube.com/@wenaimei/videos

Rumianka napisał(a)
Fajne dekorejszyn wyhaczyłaś... U mnie jeszcze zimowy zastój...nic nie działam w ogrodzie bo mokro i wietrzno.

Elisko w sumie rzuciłam się 2 dni jak słonko wyszlo, bo mnie natchnęło nadzieją, ale nadzieja skończyła się po tych 2 dniach i dalej zastój, ale za to odgruzowuję dom na raty

anpi 17:10, 05 lut 2024

Bożenko, superowe rdzewiaczki! Gdzie takie wyhaczyłaś?

Nie ma to jak z mopem między rabatami ganiać !!!
U mnie ślimaki pewnie byłyby zadowolone z takiej nawierzchni między rabatami

Pogoda jak zwykle bawi się z nami w kotka i myszkę. U mnie jutro ma być słonecznie i +9, ale cały dzień mam kaszlące wnuki, więc pewnie nie da się skorzystać z pogody, chyba ,że przestanie wiać
Muszelka 22:29, 05 lut 2024

Kordina napisał(a)

Muszelko a ten shorts znalazłam w polecanym przez Ciebie ogrodzie Chinki

Nie znałam go! Jakimś cudem ominęłam taaaaką perełkę!
Kordina 00:53, 06 lut 2024

Mam pytanie - czy ktoś z Was próbował zrobić i używać miksturę Mazana? Z jakim rezultatem?
Pytam bo kupiłam w zeszłym roku wszystkie potrzebne preparaty
Zaczęłam czytać Jego wątek i już na początku jest bardzo interesujący z 2012 roku i będę czytać dalej:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2602-fitoremediacja-czyli-biorekultywacja-i-nie-tylko

A miksturę-przypominajkę zapożyczyłam od GalgAsi:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/10017-ogrod-bez-regul?page=1407#post_3

Patrycja_KG_Lu 08:33, 06 lut 2024

O którą miksturę pytasz? On miał chyba 3 przepisy (HT, OW). U mnie na 21 stronie jest podsumowanie tych sposobów jako skopiowane najważniejsze posty z tego wątku i drugiego.
Kordina 10:24, 06 lut 2024

Pati bardziej o OW używanej od fazy siewki, żeby ją na starcie wzmocnić. Ale też mam zamiar w tym roku PW. W zeszłym roku byłam zbyt popędliwa w niektórych działaniach i za szybko wysadziłam, i za dużo, i za wcześnie, i kiepska ziemia do wysiewów w tym roku jeszcze nie zaczęłam, ale za to przejrzałam zbiór nasion, dokupiłam brakujące i czekam na przesyłkę. Planuję w końcówce lutego
A czy Tobie udało się coś zastosować?