Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 13:03, 05 sie 2025

MagdaLenka napisał(a)
Jest bejecznie!

Bardzo zazdroszczę Wam wydajności. Gdybym miała takiego powera, to ogród ogarnęłabym w 2 sezony, a nie 4 (a może i wiecej).

Wzór na drzwi stodoły wybrałabym ten sam. Kogutki są przeurocze.

Bardzo dziękuję! Naszego powera wystarcza jednak tylko na pierwszą część sezonu, potem mamy dłuugaśną pauzę operacyjną (co było widoczne również na wątku), właśnie wróciliśmy do gry- ogarniamy sobie powolutku ogród po tygodniowym wypoczynku nad jeziorkiem
Darecka 13:04, 05 sie 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kapitalnie po zmianach i pomysł na wrota świetny Jak Ci się kiedyś rodgersja nadmiernie rozrośnie uśmiechnę się o sadzoneczkę
Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to dzisiaj ruszamy po farbę, nie mogę się doczekać .
Rodgersję będę mieć na uwadze .
Darecka 13:10, 05 sie 2025

Kasya napisał(a)
Przypadkiem zajrzalam i bardzo mnie wciąhnelo
Fotki obejrzalam z dużą przyjemnoscia
Podziwiam jak ci owocuje kiwi i cytryniec
U mnie nie chce
Bede zagladac

Dzień Dobry Kasyo, bardzo miło jest mi powitać Cię w moim (nieco zakurzonym ) wątku.

Cytryniec owocuje u nas pierwszy raz, zobaczymy, czy się doczekamy jakichś dojrzałych owocków, za to kiwi całkiem całkiem, coś na pewno sznapsniemy w tym roku. Właśnie wracam z sadu- napchałam sobie bebzonek śliwką uleną, jabłuszkiem i borówkami. 2 dni temu dorwaliśmy nawet 4 dojrzałe miechunki, w ogóle ten rok na bogato, jeśli chodzi o owoce (bo pomidorowo najgorszy ).

Tutaj foto z 29 czerwca:

Może u Ciebie przemarza kiwi? U nas w tamtym roku tak było, późny przymrozek ściął wszystko do zera, nie było nawet 1 sztuki, więc w tym roku zrobiliśmy mu pancerny, antymrozowy szałas i się udało .
Darecka 13:15, 05 sie 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Co do wzoru na stodole to bym wybrała czaszkę by pasowała do wigwamu albo mniej kontrowersyjnie - ptaki. Macie kury, kaczki? Jak już pomalujecie, a nie macie to do wybranego wzoru trzeba dokupić i założyć kurnik

Wigwam w tym roku otrzymał wyrok skazujący, konstrukcja się sypie, będziemy tworzyć coś innego .

Zamierzamy pójść w kogutki, może dzisiaj kupimy farbę i jutro się odmaluje tło .
Ptaszorków żadnych nie hodujemy, choć kiedyś były takie plany, ale z nich wyrośliśmy, bo ledwo ogarniamy to, co już jest, może na emeryturze? .
Darecka 13:20, 05 sie 2025

AgaBoso napisał(a)

Dopiero dziś zobaczyłam nowy wpis w powiadomieniach, wpada a tu kilka nowych stron.
Byłam za 2 i 5, piękne wrota będą.

Dołączam do miłośników szałwi i przetaczników.

Lilie mają piękny kolor. To odmiana wysoka?

W końcu się do szałwii przekonałam i nie żałuję, zachwycają mnie przeokropnie .
Ciężko powiedzieć, co to za lilia, bo miałam kilka no-name'ów, a u reszty zrobiłam turbo roszadę i wszystko się pomieszało, ta ciemnoróżowa to może być Foxtrot, raczej wszystkie, które mam są dość niskie, w granicach 50cm.
Darecka 13:21, 05 sie 2025

basia3012 napisał(a)

Kanciki perfekcyjne. Wszystko tak zadbane, piękne.
Dziękuję Basiu, bardzo mi miło, aż spąsowiałam .
Darecka 13:26, 05 sie 2025

Zacznijmy może pomidorowo- tak wyewoluowały, że jeden z nich zyskał samoświadomość. Trochę straszno, bo mi nawtykał za brak fachowości i totalną amatorszczyznę w uprawie, że aż się prawie nabawiłam wrzodów na sumieniu :

Darecka 13:29, 05 sie 2025

26.06.2025
Czekaliśmy na niego z utęsknieniem, to bezodmianowy krzaczorek podarowany mi przez moją matulkę:

20.07.2025
W końcu się doczekaliśmy! Jeden pomidór na krzaku, ale za to potwór haha. No i trzeba przyznać, że mimo biedy w jakości krzaczków i ilości zawiązanych pomidorów, w tym roku wyjątkowo smaczne, choć z dość grubą skórką:

Darecka 13:32, 05 sie 2025

29.06.2025

Venus- plenna, choć nie powala smakiem na razie, za to ładnie rośnie oraz mikra Aussie:

Darecka 13:36, 05 sie 2025

A tu już plejada gwiazd pomodorro, choć nie wszystkie zgodne odmianowo z tym, co niby wysiałam, no chyba że mi na łooczy padło.

Zadanie dnia: znajdź jedną różnicę hahaha:

O! A na przykład tego paskowanego jegomościa to również ni huhu nie planowałam, choć smaczny był Ci łon