Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 06:45, 02 maj 2026

Dzień dobry ogrodniczki i ogrodnicy! Mam nadzieję, że słonko ostatecznie przegoniło wszytskie marazmy i niemoce, a wiosna rozgości się już u nas na dobre. Zimna Zośka cosik w tym roku wyrywną była, oby to był jej jedyny i ostatni podryg . U nas napsociła tylko trochę, m.in. mocno oberwały orzechy i mini kiwi, ale generalnie do przełknięcia. A jak u Was?

Bożenko- Jak tam idzie ogródkowanie? Czy już letarg zimowy jest tylko mglistym wspomnieniem? Czy udało się coś posiać? A może oddajesz się innym pozaogródkowym artystycznym kreacjom?
Darecka 06:48, 02 maj 2026

Jak mija Wam majówkowanie? Bo ja szczerze powiedziawszy coś czarno to widzę...

Jak śpiewał Kazik: "Mój dom murem podzielony..." .

Darecka 06:53, 02 maj 2026

Czarnowidztwo precz, czas posadzić.. sadźca . Albo jeszcze lepiej dwa .
Napastnice bylinowe i niewykopane przeze mnie na zimę dalie odeszły do krainy wiecznych łowów (kompletnie jednak nie umiem sobie wyobrazić, co one tam łowić będą?!). Myślę, że Little Joe (albo jak w kraju nad Wisłą zwać go by mogli: mały Józio) będzie godnym następcą :

Darecka 06:58, 02 maj 2026

Jak majówka- to obsadzanie wiszących donic. W tym roku królować będą komarzyce w 2 odmianach:

Darecka 07:03, 02 maj 2026

I trochę pracy w kamieniołomach, na szczęście nadzorca budowlany Dupsik czuwa nad jakością wykonywanej pracy :

Darecka 07:17, 02 maj 2026

Niby Dzień Pracy był wczoraj ( zakończył się m.in posadzeniem perovskii Little Spire i testowaniem nowej akumulatorowej golareczki do trawki- dzięki memu lubemu w końcu mam sprzęcik, który jestem w stanie uciągnąć i obsłużyć ), ale to nie koniec prac na ten weekend, bo na swoją kolej grzecznie czekają supertunie Fuchsia- to plan na dziś .

Patriotycznie i ku chwale ojczyzny, ludzie ogrodów i zieleni- łączmy się ( w bólu pleców i satysfakcji po całym dniu spędzonym na świeżym powietrzu- szpadle w dłoń i na koń! ).

MagdaLenka 09:06, 02 maj 2026

Ale jak to? Jaki cudem? Skąd masz tak soczyście zieloną trawę?
U mnie klimaty stepowe jeśli chodzi o trawnik. Od ponad miesiąca nie padał deszcz.
Darecka 10:01, 02 maj 2026

... Bo to jest soczyście plastikowa trawa, niestety . W marcu ją położyliśmy, po wielu nieudanych próbach utrzymania prawdziwego trawnika w tym miejscu. Ale z Twojej reakcji wnoszę, że dość dobrze imituje prawdziwą .
LIDKA 10:04, 02 maj 2026

No to teraz już muszę M docisnąć.
Darecka 10:27, 02 maj 2026

Lidko trzymam kciuki za dociskanie!
Jedyny mankament, to że bardzo na niej widać liście, trawki etc, więc trzeba zamiatać/ odkurzać trawnik . Ale psiaki bardzo zadowolone i my też.