Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

MagdaLenka 11:47, 02 maj 2026

Faktycznie, nie ogarnęłam, że to ten fragment ze sztuczną trawą. Ale przy stodole też macie ładną trawę...
Kordina 14:37, 02 maj 2026

Darecka napisał(a)
...
Bożenko- Jak tam idzie ogródkowanie? Czy już letarg zimowy jest tylko mglistym wspomnieniem? Czy udało się coś posiać? A może oddajesz się innym pozaogródkowym artystycznym kreacjom?

Dobry dzień, wczoraj wreszcie piękny dzień czekałam z utęsknieniem. Pierwszy grill na powietrzu z przyjaciółmi zaliczony w 20 °C i krótkim rękawku. Pracuję społecznie "na budowie", a właściwie na dostosowaniu poddasza do użytkowania dla stowarzyszenia. Oczyściłam i pomalowałam 10 framug metalowych i innych prac
Najbardziej mnie cieszy, że daję radę
Super wygląda ten Wasz ogródek, placyk trawiasty, a pomalowany mur z suporexu wygląda zupełnie inaczej, jak to tanim sposobem można całkowicie coś zmienic
LIDKA 22:31, 02 maj 2026

Darecka mamy odkurzacz ogrodowy i damy radę z utrzymaniem porządku.
Darecka 11:32, 03 maj 2026

Na czarnopiórego kłobuka, co to pod osłoną nocy worek samopszy ze stodoły sąsiada podprowadził był! Bożenko 10 framug to już robota nie w kij pierdział, że się taką lotną (ale nie górno ) emfazą posłużę. Remonty stowarzyszeniowe brzmią jak zadanie na słuszy kawałek czasu i pracy, ale jak cel zacny, to i siły inne. Trzymam kciuki, żeby wszystko w tym względzie poszło Wam jak z płatka .
Darecka 11:34, 03 maj 2026

LIDKA napisał(a)
Darecka mamy odkurzacz ogrodowy i damy radę z utrzymaniem porządku.
Lidko pewnie że tak, kto bogatemu zabroni nawet odkurzać trawnik, jeśli takowąż zapała rządzą? . A poza tym jesteśmy nowoczesne czarownice (albo bardziej -dziejki), miast na miotle, wolimy napęd elektryczny .
Darecka 11:52, 03 maj 2026

MagdaLenka napisał(a)
Faktycznie, nie ogarnęłam, że to ten fragment ze sztuczną trawą. Ale przy stodole też macie ładną trawę...
MagdaLenko u mnie też na podstodolnej trawnik występuje w zróżnicowanej kondycyji, tam gdzie pokazałam jawi się jako młodzian z czupryną nieskazitelną, a w innej jak emeryt-weteran z plackowatą łysiną, nieudolnie schowaną pod zaczeską .
Darecka 15:48, 03 maj 2026

Było to dnia maja trzeciego, roku domini anno 2026. O 6:30 zew przygody poczuwszy, wehikuł mój spracowany, acz wierny na podróż wyposażyłam. Zgłodniawszy nieco, sałatkę pokrzywową, doprawioną słuszną garsteczką pomiotu kurzego i popiołem z ognistka ubiegłowieczorengo przygotować raczyłam:

Ażeby zło wszelakie z dala od obejścia mego utrzymać, perganin czarny w tajemne runy ochronne naznaczyłam. A to poczyniwszy, rozlepiać owe jęłam z pasją tak niepochamowaną, co silną:

Darecka 15:53, 03 maj 2026

Uznawszy korzenie osobliwych roślin z krain dalekich za silne dostatecznie, w tajemnicze cylindry upychać je poczęłam, aby na koniec kontenta niezmiernie samopas po ramieniu własnym się poklepać:

Darecka 15:55, 03 maj 2026

Niektóre z nich w mowie ni to elfickiej co wprawniejsi dialektem jako faelan's first snow wymawiają, a liście ich zdobne we wzór wariegacyji, co niby węże dzikie po liściach się wić raczą:

Darecka 15:57, 03 maj 2026

Tak oto chełpić dokonaniami memi się zaczęłam:

Przemilczając podstępnie drugie wymiary, co wstydu a hańby mogły by były przyspożyć: