Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 08:32, 25 lis 2023

W foliaku nadal zielono:

Darecka 08:34, 25 lis 2023

Wybaczcie, ale patrząc na ostanie zdjęcie zielonych papryk i naszych dłoni nie mogłam się powstrzymać, dostałam przed tym komputerem dzisiaj jakiegoś małpiego rozumu

Darecka 08:50, 25 lis 2023

Koktajlóweczki rosnace pod chmurką uginają się pod ciężarem owoców:

Warzywnik względnie wypielony, nie wstyd pokazać:

Jednak coraz trudniej zapanować nad tym buszem:

sylwia_slomc... 08:53, 25 lis 2023

Darecka napisał(a)

Miło mi Sylwio, że tak myślisz, chociaż osobiście uważam, że nie dorastam Ci do pięt, jeśli chodzi o umiejętności, skalę działania, czy niezapomniany klimat ogrodu (i genialnie urządzoną chałupkę), który tak pięknie tworzycie już od tylu lat z mężem

Fajnie mieć takie ogrodowiskowe siostry, z którymi mamy tyle wspólnego, to cudowne móc dostrzegać to, co nas łączy, a nie skupiać się wiecznie na tym, co nas dzieli, jak to niestety często między ludźmi bywa (nigdy na przykład nie założyłabym wątku na forum dla odtwórców wczesnego średniowiecza, wgnietliby mnie w asfalt już po zadaniu pierwszego pytania ).

O tak na tym forum jest niesamowita atmosfera, to chyba jest też podyktowane po części tym, że sporo osób poznało się też w realu
Darecka 08:54, 25 lis 2023

Szczególnie, jeśli alternatywą do tych syzyfowych prac ogrodowych jest moczenie kuperka w gorącej, bąblującej wodzie i ognicho:

Lub montowanie bukiecików (firaneczkę, jak zresztą wszystkie u mnie w domostwie, uszyła moja nieoceniona starsza siostra):

Darecka 08:58, 25 lis 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

O tak na tym forum jest niesamowita atmosfera, to chyba jest też podyktowane po części tym, że sporo osób poznało się też w realu

Dzieńdoberek Sylwio, czytam i kibicuję postępom w chałupce- cudo!

Masz rację, na pewno trudniej jest być niemiłym dla kogoś poznanego w rzeczywistości, z krwi i kości, w odróżnieniu do jakiegoś abstrakcyjnego bytu będącego tylko anonimowym nickiem. Jednak chyba chodzi też o coś więcej, ktoś kto kocha przyrodę patrzy na świat trochę inaczej
Darecka 09:02, 25 lis 2023

Trochę owocków z sadu (po przeprowadzce brzoskwinia nadal żyje i króluje w 2020):

Darecka 09:05, 25 lis 2023

Darecka 09:09, 25 lis 2023

Siany wczesną wiosną heliotrop roztacza przecudowną woń, co przechodzę obok tej skrzyni, muszę zanurkować do niej dziobem i zaczerpnąć tych naturalnych perfum:

Podobnie jest w przypadku budlei:

Darecka 09:15, 25 lis 2023

31.07.2020:
Wpadam w kolejny szał zakupowy, niespodziewanie w pobliskiej szkółce znajduję poszukiwane perovskie:

Zaciekawiły mnie też berberysy:

Ale jak zobaczyłam, że mają na stanie bez Black Lace, padłam na kolana, wysławiając ich pod niebiosa i od razu kupiłam 2 sztuki (całe szczęście, że nie można u nich płacić kartą, bo byłoby po domowym budżecie ):