Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kasya 08:07, 04 cze 2024

U mnie leje od rana
Wam by się przydał chociaż dzień odpoczynku bo tempo zawrotne
Juzia 08:16, 04 cze 2024

Dzień odpoczynku.... ale nie deszczowy! Bo znowu będzie spa w garażu
Kontonaogrod 08:34, 04 cze 2024

haha

w niedzielę robiliśmy bardzo mało. Pada. Więc pewnie nic nie zrobimy po pracy prócz zamknięcia bramy i zabrania śmieci - bo jutro przyjeżdżają po segregowane (a tam jeszcze za śmieci nie płacę).

Dobrze że chłopaki mają strop nad głowami bo pewnie by się spakowali i pojechali do domu

Urlop w sierpniu, a póki co jest dość intensywnie "sama tego chciałam" buahahaha

Jak się skończy dach to zwolnimy, hydraulik będzie się grzebał na zmianę z elektrykiem, a my będziemy gabionować i podlewać. I tyle
Juzia 08:39, 04 cze 2024

Już ja widzę jak Ty zwalniasz
Znajdziesz sobie jakąś nową robotę.... np 50szt drzew nowych kupisz
Hahahaha!

Ja ciągle czekam na papiery i na panów z wodociągów aż łaskawie mi tę studzienkę zamontują
Nie lubię czekać... nic nie mogę zrobić.... dupka.
Kontonaogrod 08:52, 04 cze 2024

Już stwierdziłam że tych Doorenbosów to 20 by się przydało albo i więcej drzew teraz nie kupuję, sadzenie jest trochę bez sensu bo potem całe lato trzeba to podlewać. A działka jest wielka więc latanie z wężem zajmuje trochę czasu.. mamy 50+50 metrów węża więc ledwo sięga do boków działki 3k. A na tej 7k to z konewką co najwyżej no i wężem tylko od zbiorników z wodą - czyli borówkowo mogę podlać. Drzew na froncie działki już nie sięgam.

Mam też trochę krzewów głównie/drzew w doniczkach do zawiezienia na górkę i posadzenia - ale nie mam gdzie sadzić buahahaha a utykać po kątach przy ogrodzeniu nie chcę - bo to fajne krzewy i drzewa reprezentacyjne hehe

Może ogrodzenie rób? Z trzech stron, front później? Działka duża, nie będzie przeszkadzać przy budowie?
Kasya 08:53, 04 cze 2024

Krzycz do mnie jak będzie trzeba wykopać czosnek
Bo znowu zapomnę a mam go już wszędzie
Kontonaogrod 09:05, 04 cze 2024

haha

już niedługo, myślę 2-3 tygodnie max.
Juzia 09:11, 04 cze 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Już stwierdziłam że tych Doorenbosów to 20 by się przydało albo i więcej drzew teraz nie kupuję, sadzenie jest trochę bez sensu bo potem całe lato trzeba to podlewać. A działka jest wielka więc latanie z wężem zajmuje trochę czasu.. mamy 50+50 metrów węża więc ledwo sięga do boków działki 3k. A na tej 7k to z konewką co najwyżej no i wężem tylko od zbiorników z wodą - czyli borówkowo mogę podlać. Drzew na froncie działki już nie sięgam.

Mam też trochę krzewów głównie/drzew w doniczkach do zawiezienia na górkę i posadzenia - ale nie mam gdzie sadzić buahahaha a utykać po kątach przy ogrodzeniu nie chcę - bo to fajne krzewy i drzewa reprezentacyjne hehe

Może ogrodzenie rób? Z trzech stron, front później? Działka duża, nie będzie przeszkadzać przy budowie?

A nie będziesz miała wody rozprowadzonej po tych działkach?
Ja już planuję gdzie chcę kraniki

Do ogrodzenia też muszę najpierw równać...buuu
Kontonaogrod 09:14, 04 cze 2024

Dookoła domu kraniki w 2 miejscach i zbiorniki 2x 1m3 na dole działki 7k. Wystarczy. Myślę Działka na stoku, rury w glebie to proszenie się o problemy + dodatkowe koszty. Myślę że wystarczy A trzeba pamiętać żeby instalację przedmuchać/opróżnić przed zimą...

Studnię chcę wywiercić na 7k, o ile zamówiony gostek przyjedzie

Równaj i ogradzaj?
Juzia 09:21, 04 cze 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Dookoła domu kraniki w 2 miejscach i zbiorniki 2x 1m3 na dole działki 7k. Wystarczy. Myślę Działka na stoku, rury w glebie to proszenie się o problemy + dodatkowe koszty. Myślę że wystarczy A trzeba pamiętać żeby instalację przedmuchać/opróżnić przed zimą...

Studnię chcę wywiercić na 7k, o ile zamówiony gostek przyjedzie

Równaj i ogradzaj?

Studnia dobra sprawa!
Może z czasem poszukam i u siebie źródełka
Póki co będzie deszczówka.

Nie bardzo mogę równać przed pozwoleniem.