Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 16:28, 23 sie 2025

Też miała Polane pewnie bo to było 15 lat temu i wtedy wyboru nie było żadnego.
Teraz cuda można kupić, coś poszukam ale to dopiero końcem września - sadzonki kopane z gruntu

Patrzyłam kupię Glen Ample i Przehyba może jeszcze coś
Kontonaogrod 12:13, 24 sie 2025

Ogrodowa ale ładna

Kontonaogrod 15:11, 24 sie 2025

Takie robótki zaczęliśmy dziś

Granit nadal mi się podoba, szkoda że fugi nie są mniejsze ale to wynika z faktu że kostki krzywe…

Jak brukarze skończą to zaproszę pana Mirka żeby podsypał trochę ziemią dobrą (zamówię) i skończył wjazd do garażu. Nie mogę się doczekać

Wtedy też - przez cały wrzesień - będę kopać tu i sadzić tam rośliny…
kami 15:21, 24 sie 2025

Ja sobie dzisiaj glebogryzarkę elektryczną zamówiłam bo na myśl o szpadlu już mnie plecy rozbolały jak mam trawnik w planach ściągać Mam nadzieję, że zrobiłam dobrą inwestycję

Fajnie to wszystko wygląda, kwiatki też zadziwiająco się trzymają. U mnie susza hydrologiczna, czekam na deszcz.
Kontonaogrod 15:28, 24 sie 2025

Xxx
Kontonaogrod 15:32, 24 sie 2025

kami napisał(a)
Ja sobie dzisiaj glebogryzarkę elektryczną zamówiłam bo na myśl o szpadlu już mnie plecy rozbolały jak mam trawnik w planach ściągać Mam nadzieję, że zrobiłam dobrą inwestycję

Fajnie to wszystko wygląda, kwiatki też zadziwiająco się trzymają. U mnie susza hydrologiczna, czekam na deszcz.

U nas też bardzo sucho. Podlewam tylko świeżo sadzone rośliny reszta sobie musi radzić.

Glebogryzarka elektryczna? Nie wiedziałam że takie są. Nie wiem czy moja glinę wysuszona taka profesjonalna by ogarnęła, może po porządnych deszczach ale chyba nie teraz? Trawnika nie mamy więc nie ma co ściągać buahaha

Czekam aż za domem się zazieleni…

kami 15:43, 24 sie 2025

FAWORYT WEG1500 tania, widziałam filmik na yt jak daje radę i sąsiad elektryczną ziemię pod trawnik mielił.
Dzisiaj to i szpadel się złamie ale w końcu musi być deszcz i do tunela/grządek może się przyda.
Kupiłam klika jeżówek w stylu gerber na promce w LM i mnie naszło, że czas na przekopki po latach.

Zazielenić się zazieleni, pytanie czym szybciej kwiatem czy badylkiem ))))
Kontonaogrod 16:09, 24 sie 2025

Napisz jak nią powalczysz przydałby mi się porządny sprzęt ale boję się wtopić w coś co będzie udawało ze działa…
kami 16:35, 24 sie 2025

Ok, pewnie w połowie września.
Z tej firmy mam od 5lat wertykulator i nie widzę różnicy między wypożyczoną spalinowa po za kablem
Zobaczymy
Kontonaogrod 16:37, 24 sie 2025

Super