Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Monia81 09:16, 17 kwi 2026

A powiedz mi bo chyba kiedyś pisalaś, że te piwonie to gdzieś u siebie niedaleko kupujesz, tak? Jeśli tak to gdzie? może bym się wybrała na małą wycieczkę?
Kontonaogrod 09:19, 17 kwi 2026

Zapraszam do mnie i na wycieczkę obejrzeć cuda - kilometr dalej - Ewelina Wajgert

ale ona na jesień piwonie sprzedaje, sadzonki z gruntu, teraz można kupić falbaniaste irysy i cuda niewidy na skalniak
Polon 09:26, 17 kwi 2026

Na/po piwonie, to w takim razie trzeba dwa razy, teraz pooglądać i wybrać co się chce, a jesienią z sakiewką na zakupy

Zdjęcia z ubiegłego roku u Ciebie pokazują skalę piwoniowych nasadzeń . Piękne są
Kontonaogrod 09:32, 17 kwi 2026

To zapraszam wszystkich zainteresowanych końcem maja, do mnie na kawę, a do Eweliny na prelekcję i do oglądania jej hektara kwitnących cudów

A potem można online zamawiać jak już się wymyśli co się chce
Polon 12:25, 17 kwi 2026

Te prelekcje to jakoś odgórnie planowane, czy są jak się ludzie pojawiają?

Zaproszenie kuszące
Kontonaogrod 12:33, 17 kwi 2026

Znam ją, powiem że wiozę ludzi wstępnie chcących zostawić u niej kasę, to wygospodaruje godzinkę - mam nadzieję Ładnie poproszę

Zapraszam

podzielę się nasionami z ciepłych krajów bo mam cuda na kiju w ilościach lekko za dużych na moje potrzeby i wezmę Was do szkółki z cudami za to bardzo taniej - po drugiej stronie Krakowa ale myślę że warto, nigdy nie wychodzę z pustymi rękoma Nawet ciemierniki od Zymona mają poniżej 50zł więc nie stosują masakrycznych narzutów
Kontonaogrod 17:11, 17 kwi 2026

Szykuje się spektakl niedlugo - lilie martagony chyba dobrze się tu czują i nie zostały zaatakowane przez te czerwone żuczki - chyba było na nie za zimno

Piwonia drzewiasta

W sklepie M zobaczył nowego właściciela chałupki. Popatrzył na nas i uciekł… pewnie następnym razem go zobaczę w sądzie

Miłego weekendu!

Kontonaogrod 18:22, 17 kwi 2026

Rabarbar ładnie rośnie

Ale jest sucho więc chce kwitnąć

Drzewka kwitną i wreszcie jakieś pszczoly na nich są

Dwie kolumnowe jabłonki

Joku 21:27, 17 kwi 2026

Fajnie mieć taki areał jak ty po to żeby tu zagonek piwonii, tam zagonek irysów był. Gorzej jak to wszystko trzeba obrobić. Nie zazdroszczę.
Jak czytałam o klasach ziemi w twoich rejonach to sobie pomyślałam właśnie o ziemiach na Pomorzu (poza Żuławami). Tu jak ktoś ma kawałek IV klasy to już może uważać się za szczęściarza. U mnie jest może 30 cm próchnicy a pod spodem piach. Nawet nie wiem jaka to klasa, pewnie VI.
Kolumnowe jabłonki nieźle wyglądają.
Kontonaogrod 06:21, 18 kwi 2026

Tak, trochę to jednak za dużo żeby ogarnąć. Gdybym miała to kosić to już w ogóle bez szans

Miłego weekendu!